ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Amit ellenzékben ígért a Fidesz-KDNP, azt kormányon megvalósítja

A FIDESZ és KDNP politikusai ellenzékben országgyűlési felszólalások, határozati javaslatok, törvénytervezetek vagy éppen sajtótájékoztatók, közlemények által mindig is szorgalmazták, hogy az alapvető élelmiszerek nevezetesen a nyers hús, a tej, a liszt és a kenyér kedvezményes szociális áfabesorolás alá kerüljön. Azonban a Gyurcsány-Bajnai korszak kormányai a társadalmi elvárásokkal ellentétben nem csökkentették, hanem a brutális megszorítások idején megemelték az alapvető élelmiszerek áfáját.
Létrehozva: 2010. október 21., 12:12
nyomtat küld

2004-ig mindössze 12 százalékos volt az élelmiszerek áfája , de a Medgyessy-kormány 15 százalékra emelte azt stabilizációs intézkedése nyomán. Majd 2006-ban jött az újabb feketeleves a 2006-os választásokat követően amikor is az összes élelmiszer áfája 20 százalékra emelkedett a gyurcsányi megszorítások idején. Végül a Bajnai-kormány is emelte az élelmiszerek áfáját 25 százalékra igaz az alapvető élelmiszerek esetében csökkent az áfa mértéke, mivel számukra az utolsó pillanatban létrehoztak egy kedvezményes 18 százalékos adósávot.

Az élelmiszerek 25 illetve az alapvető élelmiszerek 18 százalékos áfájával az Európai Uniós tagországok között az egyik legdrágább országnak számít Magyarország, mert az unió többi tagországában lényegesebben alacsonyabbak az árak, mint nálunk.Ugyanis Németországban 7, Ausztriában 10, Franciaországban pedig 5,5 százalékos áfát kell fizetniük a vásárlóknak az élelmiszerekre. A 27 uniós országból pedig 17-ben az élelmiszerekre 10 százaléknál alacsonyabb áfakulcsot vetnek ki, az uniós átlag egész pontosan 8,2 százalék.

Másodsorban az elmúlt évek családellenes vidékellenes politikája úgy megdrágította a mindennapi megélhetést a szocialista kormányok által bevezetett különböző megszorító intézkedések következtében, hogy a fogyasztás drasztikus mértékben visszaesett még az élelmiszerek tekintetében is. Ma már mindenki kétszer meggondolja, hogy miből mennyit vegyen ha azon szerencsés polgárok közé tartozik az illető aki nem veszítette el a munkahelyét az elmúlt évek során. Ugyanis vannak családok akik olyan szomorú szociális körülmények között élnek akik a szó szerint nem tudnak meleg tápláló ételt biztosítani gyermekeik számára. A meleg ételt ezen gyermekek számára az oktatási intézmény biztosítja.

Azonban 2010 tavaszán az országgyűlési választások idején a választók megvonták a bizalmat attól a Magyar Szocialista Párttól amelyet felelősség terhel azért, hogy családok tömegei kerültek olyan lehetetlen élethelyzetekbe amely mindennapi megélhetésüket veszélyeztetik. Szerencsére a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kormánya azonnal munkához látott és lépésről lépésre az érintettekkel együttműködve megtették azokat a lépéseket amelyek következtében tömegesen új munkahelyek jöhetnek létre amely által megadatik a lehetőség ezen tragikus élethelyzetek felszámolására.

Addig is ezen családok élethelyzetének megkönnyítése érdekében a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium törvényjavaslatot terjesztett be az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék áfájának csökkentése kapcsán. Ezen törvénytervezet parlamenti elfogadása esetén csökkenhet az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék ára amelynek következtében sokkal több árut tudnak vásárolni pénzükből a szocialista kormányok tevékenysége miatt elszegényedett családok, mint eddig. Ennek következtében biztosak lehetünk abban, hogy meg fog emelkedni a fogyasztás mértéke ami a gazdák életbemaradását is elősegítik, mivel nőni fog az igény a vidék által megtermelt előállított termékek áruk iránt.

A kormány ezen javaslatából is látszik, hogy nemcsak beszél ígér, hanem amikor kell akkor cselekszik is. A Fidesz-KDNP ellenzékben megígérte kormányra kerülve megvalósítja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfabesorolását. A FIDESZ-KDNP betartja választási ígéretét.

Harangi Fülöp

(http://harangi.blog.hu/2010/10/17/amit_ellenzekben_igert_a_fidesz_kdnp_azt_kormanyon_megvalositja_1)
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem