ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Nagy várakozással vagyunk a Frakcióülés iránt

Orbán Viktor miniszterelnök Úr előterjesztéseit várjuk az egri Frakcióülésen, ahol a Miniszterelnök Úr irányt szab az elkövetkező bő két év munkájához.
Létrehozva: 2012. február 7., 16:17 | Utoljára frissítve: 2012. február 7., 16:28
nyomtat küld

Azt várjuk az Országgyűlésben dolgozó kisgazda képviselőktől, hogy hatékonyan érvényesítsék a vidéki emberek érdekeit.

A Kisgazdák elsőrendűen fontosnak ítélik a vidéki munkalehetőségek gyarapítását. Ezen belül fontos a vágópontok, a vágóállat-feldolgozó kisüzemek, a tejbegyűjtő helyek és sajtkészítő kisvállalkozások létesítése. Ugyancsak elsőrendű feladat a kertészeti ágazat fejlesztése és ezen belül is a kiskereskedelmi háttér megerősítése. A káposzta-savanyító és zöldség-csomagoló üzemek létrehozása is ezt a célt képes szolgálni. Élelmiszer-feldolgozó és élelmiszer-kiskereskedelmi háttér nélkül lehet ugyan beszélni az agrárium helyzetének a javításáról, de így annak sok értelme nem lenne.

A Kisgazdák elsőrendűen fontosnak ítélik a mezőgazdaság fejlesztését, éppen a vidéken élő és ott megélni akaró emberek érdekében. Azonban, ahhoz, hogy ezeknek az embereknek meglegyen a megélhetésüket biztosító munkájuk, olyan termékpályák létrehozása szükséges, amelyek sokszínűek, magas emberi erőforrás-igényűek, és magas bennük az emberi munkából származó hozzáadott érték. E nélkül lehet ugyan beszélni az agrárium helyzetének a javításáról, de így annak sok értelme nem lenne.

A Kisgazdák nem csak elsőrendűen fontosnak ítélik, hanem minden további elképzelés alapjának tekintik a termőfölddel összefüggő korszerű szabályok megalkotását. És! Azt is gondolják, hogy közeledve a 2014-es termőföld-vásárlási moratórium lejártához, ez kell, hogy az Országgyűlés egyik legfontosabb feladata legyen. E nélkül lehet ugyan beszélni az agrárium helyzetének a javításáról, de így annak sok értelme nem lenne.

Örömmel hallottuk azt is, hogy a kisgazdák ez év március 10-én, szombaton, Budapesten, az V. kerületi Deák-téren 11 órakor, a Bajcsy-Zsilinszky szobornál tartanak gyűlést a Magyar Föld védelméért.

Ígérem, mi ott leszünk! (Bakonyvári Géza mezőgazdasági kistermelő, Balatonszőlős)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem