ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Mi lesz a kis-kertekkel?

Azt mondják, hogy aki szorgalmas, annak szépen virágzik a kertje. Én meg azt mondom, hogy nem árt, ha ehhez rendelkezésre áll még néhány fontos feltétel. Először is, aki nyugdíjas már és még van egészsége is, biztosan szívesen foglalatoskodik a kertjével, hiszen az nem csak örömöt jelent, de mérsékli is a család költségeit, hiszen egy sor zöldséget és gyümölcsöt mégse a piacról kell beszerezni, mert az otthon is megterem.
Létrehozva: 2012. február 28., 16:19
nyomtat küld

Azt is mondják, hogy aki szorgalmas, az reggel korán kel és siet a munkába, hogy onnan késő este fáradtan hazatérjen, azután a kertje annyiba marad.

       És! Még azt is mondják, hogy aki szorgalmas, de nem tud elhelyezkedni, az reggel korán kel és NEM siet a munkába, és nem onnan tér este fáradtan haza, de mindent megpróbál a túlélés érdekében, tehát még a kertjével is kínlódik, ha van neki.

       Azt gondolom, hogy az elérni kívánt cél úgy fogalmazható meg: Kert-Magyarország.

      Ezért viszont tenni is kell, nem is keveset. Az első feladat az, hogy a fizikai erejében már fogyatkozó nyugdíjas embereknek legyen kedve és ereje, a még aktív korú és a munkahelyeken is helyt álló embereknek legyen kedve és ereje, továbbá a munkát nem találó embereknek is legyen kedve és ereje a kertjüket megművelni.


      Ehhez kellenek a kerti kisgépek bőséges választéka, műtrágyák, növényvédő szerek szaporító anyagok és vetőmagvak. Ehhez kellenek a téli gazda-tanfolyamok és a téli gazda-esték, továbbá az a társadalmi mozgalom, ami megvalósítja a Kert-Magyarországot.

      És! Vajon mi kell még? A szövetkezés kell még értékesítésre, beszerzésre, fogyasztásra. Ez, vajon új találmány? Károlyi Sándor óta biztosan nem.

Tisztelt Szerkesztőség!

       A kérdéseim:

-    Lesznek-e szövetkezés formájában összeadott családi magánpénzekből kisgépkölcsönzők Magyarországon?

-    Lesz-e téli gazda-továbbképzés a kistelepülések művelődési házaiban?

-    Sikerül-e megszervezni a kistermelők által összeadott szövetkezeti tőke segítségével és a kistermelők kertészeti termékein alapuló az értékesítést és a vendéglátást?

(Kiss Károly)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem