ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Ki kerüljön a Fenntartható fejlődés bizottság élére?

Egy kedves budapesti olvasónk, szimpatizánsuk olvasói levéllel fordult hozzánk, az ügyben, hogy az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának megüresedő elnöki székébe ki kerüljön. A levélre maga dr. Turi-Kovács Béla elnök úr válaszolt. A levelet és a választ is lejjebb teljes terjedelmében olvashatják.
Létrehozva: 2013. február 25., 14:12
nyomtat küld

Dr. Turi-Kovács Béla Képviselő úr
 
Tisztelt Képviselő úr!
 
Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága - bocsánat most már Fenntartható Fejlődés Bizottsága - élén a hírek szerint csere lesz.
Zárójeleben: nem értem, hogy ezeket az új hangzatos elnevezéseket, miért kell mindenhol bevezetni, miért nem lehet például a Pénzügy Minisztériumot annak nevezni, ami. 
Visszatérve a bizottságra: az LMP-s elnökség természetszerűleg megszűnik, mint ahogy szerintem az LMP maga is. Kérdés, hogy ki lesz az új bizottsági elnök remélem, hogy nem engedik át az un. baloldalnak, hanem a szövetségből lesz választva a következő elnök.
Legjobb lenne, ha kisgazdaként és volt Környezetvédelmi Miniszterként képviselő urat választaná a Fidesz. Mi még emlékszünk arra, hogy annak idején például képviselő úr indította el az Agrár-környezetvédelmi támogatásokat is. Szóval ne hagyjuk magunkat, ne engedjük át ezt a helyet is a volt állampártiaknak.
 
Tisztelettel
 
Kiss Lászlóné
Budapest

Tisztelt Kiss Lászlóné!
 
Nem tagadom jól esett a levélírónak az a véleménye, hogy a környezetvédelmi (szintén bocsánat, mert most Fenntartható fejlődés) bizottság helyes lenne, ha kisgazda képviselő irányítása alá kerülhetne. Magam semmilyen tisztségre nem vágyom, nem pályázok, mert meg vagyok elégedve azzal, amit az élet számomra biztosít. Egyet értek azonban azzal, hogy a szövetség és a szövetségi politika teljes félre értése, ha valaki vagy valakik azt képzelik, hogy a kisgazda becsületes, hűséges szövetség mellőzésekkel jutalmazható. Magam is úgy vélem, hogy az elkövetkező hónapokban erős kisgazda összefogással el kell érni, hogy a szövetségi politikán belül számunkra elfogadható, kedvező változás következzen be.
 
Üdvözlettel:
 
dr. Turi-Kovács Béla
KPE-KPSZ Párt elnöke
országgyűlési képviselő

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem