ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Polgári Kisgazdák Strasbourgban

Létrehozva: 2016. július 19., 15:09 | Utoljára frissítve: 2016. július 22., 12:08
nyomtat küld

Erdős Norbertnek a Polgári Kisgazdák Fidesszel közös európai parlamenti képviselőjének a meghívására Dr. Paál Sándor polgári kisgazda szakértőnk hasznos tanulmányúton vehetett részt Strasbourgban és az Elzászi Borvidéken.
A modern Strasbourgot az európai intézmények negyede testesíti meg.   
Az Európai Parlament (EP) az Európai Unió (EU) parlamentáris testülete, amelyet az EU állampolgárai közvetlenül választanak 5 éves időtartamra. Az Európai Unió Tanácsával, és az Európai bizottsággal együtt alkotja az EU törvényhozói hatalmi ágát. Hivatalosan a székhelye Strasbourg, de Brüsszelben is ülésezik.

Talán tisztul a kilátás az Európai Parlamentből

Az Európai Parlament nem kezdeményezhet önállóan törvényt, de módosíthatja vagy megvétózhatja azokat számos politikai területen. Bizonyos területeken tanácskozási joga van. Az EP felügyeli az Európai bizottság munkáját, és jóváhagyja a bizottsági testület tisztségviselőinek a kinevezését, továbbá bizalmatlansági szavazással visszahívhatja ezeket a tisztségviselőket. Ellenőrzi az EU költségvetését is. Az EP képviselői helyeinek felosztása a tagállamok népessége alapján történik. A kisebb tagállamok arányosan több képviselőt küldhetnek, hogy megfelelően legyenek képviselve. Más európai szervezetektől eltérően az EP az egyetlen, amelyet közvetlenül választanak, és törvényhozói joga van.

Végeláthatatlan szőlősorok az Elzászi Borvidéken

A Rajna völgyének egyik legvonzóbb nagyvárosa a francia-német határon helyezkedik el. Strasbourg a franciaországi Elzász tartomány gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központja.
A strasbourgi Notre-Dame katedrális a világ hatodik legmagasabb temploma. Érdekessége, hogy a XI. században kezdték építeni, de csak a XV. századra készült el, így az eközben megjelenő összes építészeti stílus megjelenik az épületen. A Quartier Allemand, azaz a német negyed, a germán neoklasszikus építészetet képviseli Strasbourgban.

Az ég felé törő gótikus katedrális

Riquewihr az elzászi borvidék ékköve, egy középkori város a Vogézek hegycsúcsai között. Faházakból és egy XIII. századi védőkapuból (Dolder torony) áll, melyek kivételes építészeti teljességet alkotnak.
Colmar az elzászi borvidék fővárosa, egy bájos és vonzó város. Az első számú attrakció a „Petit Venice”, azaz a település „Kis Velencéje”. Az Underlinden Múzeum domonkos rendű nővérek kolostorának és a Matthias Grünewald által megalkotott Isenheim-i oltárnak is otthont adó, 1849-ban megalapított létesítmény. Őskori leleteket, helyi és nemzetközi műalkotásokat mutat be. Elzász meglátogatottabb múzeuma, évente mintegy 20 000 látogatót fogad. A Colmarban született a művész, Frédéric Auguste Bartholdi, aki a New York City-ben található Szabadság szobrot tervezte. A Szabadság szobor kicsinyített másolata Colmar városában látható.

Colmar - Petit Venecie"

Eguisheim nyúlványa Colmar városának. Equisheim csak úgy, mint sok környező település, az elzászi borút mentén található. A VIII. századi Eguisheim-i kastély IX. Leó pápa szülőhelye volt 1002-ben.

Strasbourg történelmi belvárosában

(Közismert földrajzi, történelmi tényeken alapuló utibeszámoló és saját fotók)
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem