ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Viharsarki betyárok kavargatták a birkapörköltet

Létrehozva: 2016. augusztus 22., 12:33
nyomtat küld

Idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a hétvégi, péntektől vasárnapig tartó Mágori Fesztivál. A Vésztő-Mágori Történelmi Emléhelyre többen a háromnapos rendezvény kapcsán látogattak ki, hiszen azt a koncerteken túlmenően ebben az évben is több program színesítette.

Szombat délelőtt nagyjából harminc csapat, civil szervezetek, baráti és családi közösségek mérték össze tudásukat a főzőverseny keretében, a bográcsokban rotyogtak a különféle mód elkészített birkapörköltek, amik illatát a sűrű füsttel egyetemben messzire vitte az olykor lengedező szellő.

Többen igazi sárréti ételekkel készültek, mások pedig egyéb különlegességeket tartogattak a zsűri számára, no meg Molnár Sándor polgármesternek, Szabó Gézáné alpolgármesternek és a művelődési központot vezető Csősz Ferencnek, akik minden csapatot meglátogattak.
A viharsarki betyárok, miközben kavargatták a készülő birkapörköltet, azt mondták: a jó pörkölt nélkülöz mindenféle felesleges dolgot, idegen eredetű fűszert, mivel az az igazán jól sikerült étek, ami az eredeti magyar, ebben az esetben pedig sárréti ízvilágot tükrözi vissza.
Molnár Sándor polgármester kiemelte: a történelmi emlékhely működtetését, fenntartását idén vette teljesen vissza a város. Több fejlesztést is végrehajtottak már a területen, illetve több is szerepel a jövőbeni tervek között, sőt egészen nagy volumenűek. A látogatószám emelkedik, egyre több érdeklődőt vonz Vésztő-Mágor, részben a fesztiválnak is hála.
(beol.hu, L.B.)

Fotó: beol.hu

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem