ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A madárinfluenzáról

Létrehozva: 2017. január 31., 12:38
nyomtat küld

A tyúkfélék száma egy év alatt 4,7 millióval, 13 százalékkal csökkent,  32,8 millió volt decemberben. A libaállomány tavaly december 1-jén 2,1 millió darab volt, 674 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál. A kacsaállomány 2,8 millió, 88 ezerrel több, a pulykaállomány 3,6 millió, 664 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.
Sajnálatos, de a madárinfluenza elsősorban a liba- és a kacsa-állományokat tizedelte meg. Nagyon fontos dolog a házi szárnyasok elszigetelése a vadon élő madaraktól. Az állatokat minden irányból zárt helyen kell tartani. A kifutók fölé fóliasátrat célszerű emelni, ami alá a vadon élő madarak ürüléke sem juthat be. A takarmány legyen tiszta, egészséges és jó minőségű. Az általános járványvédelmi szabályok betartása mellett fokozott állatorvosi felügyeletre van szükség. A baromfitartók Németországban, Hollandiában és Franciaországban is hasonló gondokkal küzdenek.
Nagy szükség van a baromfitartók gazdasági értelemben vett túléléséhez az állami segítségre. A baromfifeldolgozók működése is ellehetetlenül, mert alapanyag hiányában nem tudnak dolgozni, de a béreket és a rezsit fizetni kell. A Polgári Kisgazdák örömmel nyugtázzák a Kormány segítőkész lépéseit.

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem