ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Előrehozott választások lesznek június 8-án Nagy-Britanniában

Létrehozva: 2017. április 18., 15:09
nyomtat küld

Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy június 8-án rendkívüli választás lesz Nagy-Britanniában. A miniszterelnök szavai szerint biztonságra, stabilitásra és erős vezetésre van szüksége Nagy-Britanniának a brexit miatt. Utalva a megosztottságra, May elmondta, hogy az ország egységes, de a parlament nem."

A miniszterelnök elmondta, hogy a többi párt csak a saját kis "játékát játssza", és ez veszélybe sodorja azon képességünket, hogy sikerrel hajtsuk végre a brexitet, valamint károkat okoz, és bizonytalansághoz, valamint instabilitáshoz vezet az országban. Éppen ezért kell egy általános választás, méghozzá most azonnal. Most van esélyünk arra, hogy megtegyük, amit lehet."

Theresa May elmondta, hogy a problémát az ellenzéki pártok hozzáállása jelenti. Kifejtette, hogy a Munkáspárt azzal fenyegette meg a kormányt, hogy a végső megállapodás ellen szavaz; a Liberális Demokraták akadályozni akarták a kormányzást; a Skót Nemzeti Párt elmondta, hogy semmilyen megállapodást nem szavaznak meg és a senki által meg nem választott Lordok Háza – a felsőház – harcot hirdetett a kormány minden törekvése ellen.
Amennyiben nem tartunk egy választást, akkor ezek a politikai erők folytatják a játékaikat, és az EU-val folytatott tárgyalások kritikus szakasza közvetlenül a következő választások előtt köszöntene ránk" – mondta May.

A miniszterelnök kihívást intézett az ellenzékhez:
Itt az idő, hogy megmutassák, tényleg komolyan gondolják. Hogy megmutassák, hogy nem csak azért ellenzik a kormány törekvéseit, csak, hogy ellenezzenek valamit. Hogy megmutassák, számukra a politika nem csak játék."

Az előrehozott választást még az alsóháznak is meg kell szavaznia, ami várhatóan szerdán fog megtörténni.
Theresa May elmondta, hogy döntése hátterében az áll, hogy egy előrehozott választással szeretné biztosítani a kiszámíthatóságot és a biztonságot.
A legközelebbi parlamenti választás 2020-ban lett volna.
(BBC, 888.hu, Bácskai Balázs)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem