ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Újra harcok a Donyec-medencében

Létrehozva: 2017. április 26., 14:26
nyomtat küld

Nehéztüzérségi fegyverek bevetésével ismét felélénkültek a harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban három katona vesztette életét és négy sebesült meg - hozta nyilvánosságra a kijevi hadműveleti parancsnokság sajtószolgálata.
A Facebookon közzétett jelentés szerint egy nap alatt 65-ször lőtték az ukrán katonák állásait a "szakadár" csapatok. A harcok kiterjedtek a frontvonal teljes hosszára, és a minszki megállapodásban tiltott, 100 milliméteresnél nagyobb kaliberű tüzérségi fegyvereket vettettek be. Donyeck térségében Piszkinél, valamint Opitne és Luhanszke települések közelében lőtték a katonai állásokat 120, illetve 82 milliméter kaliberű aknavetőkkel, továbbá különböző rendszerű, köztük páncéltörő gránátvetőkkel, páncélozott harcjárművek fegyvereiből és nagy kaliberű golyószórókkal. A frontvonal déli szakaszán, az Azovi-tenger térségében Novotrojicke településnél nyitottak tüzet a szakadárok a minszki egyezményekben tiltott, 120 milliméteres aknavetőkkel, Északon, Luhanszk közelében Novoolekszandrivka településnél pedig 122 milliméter kaliberű tüzérségi fegyvereket vetettek be. Közben a DAN szakadár donyecki hírügynökség a megyeszékhelyről azt jelentette, hogy szerdán három civil is megsebesült meg az ukrán fegyveres erők tüzérségi támadásaiban az önkényesen kikiáltott "népköztársaság" területén, továbbá egy civil életét vesztette, amikor aknára lépett a szakadár ellenőrzésű Horlivka városban. A donyecki szakadárok parancsnokságának délelőtti közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában 54-szer lőtték a Donyecki Népköztársaság területét. A másik szakadár terület, a Luhanszki Népköztársaság hivatalos hírportálján azt közölte, hogy elmúlt napban öt alkalommal sértették meg a tűzszünetet az ukrán fegyveres erők. Mindkét szakadár "népköztársaság" azzal vádolta az ukrán hadsereget, hogy a minszki megállapodásokban tiltott nehéztüzérségi fegyvereket is bevetettek. (Forrás: MTI).
A háború nyertese az, aki nem vív háborút. - Mindenki más vesztese a konfliktusnak. Nincs olyan nagyhatalmi érdek, ami indokolná bármelyik nagyhatalom háborúba lépését. A lakosság tagjai a mindenkit megillető önrendelkezési jog alapján az egyetlenek, akik jogosultak a saját hovatartozásukat eldönteni, de a kisebbségben maradottakat megilletik a kisebbségi jogok. - A szemben álló feleknek mindezt azért lenne érdemes megtanulni, mert a háború nem csak mérhetetlen emberi szenvedéseket okoz, hanem nagyon sok pénzbe is kerül. A tárgyalóasztal pedig azért lett kitalálva, hogy takarékoskodni lehessen az emberi élettel és szenvedéssel, ráadásul, ha a most szemben álló felek még eddig nem is vették volna észre, a béke, jelentős anyagi hasznot is hoz. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem