ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Közösségi mezőgazdaság - vásárló - gazda együttműködés

Létrehozva: 2017. május 18., 15:19 | Utoljára frissítve: 2017. május 18., 15:20
nyomtat küld

Miért kell hangsúlyozni a szövetkezés, az összefogás előnyeit? Lássunk egy példát:
A kezdeményezéshez elsősorban azok a tudatosan táplálkozó családok csatlakoznak, akiknek fontos a biztonságos, helyi élelmiszerek fogyasztása. 2011-ben még csak 3-4 ilyen kezdeményezéssel lehetett összefutni Magyarországon, 2017-re viszont már legalább 20 vásárló-gazda közösség működik itthonírja a piacesprofit.hu.

Lassan rá kell jönnünk, hogy csak akkor működik a rendszer, ha én is benne vagyok.
Amikor összefogunk egy cél – jelen pillanatban az egészséges élelmiszer megszerzése - érdekében, akkor az egyszerűen működni kezd. Figyelemfelkeltő cikket olvastam a témáról: „Lízingeljen tyúkot” címmel a magro.hu-n.
Nemrég az országos sajtó attól volt hangos, hogy mennyi szemetet, rossz minőségű élelmiszert adnak el nekünk. Bejárta az Unió intézményeit, felháborodott országok vezetői tiltakoztak – köztünk mi is – e gyakorlat ellen.

Gazdálkodóink arra törekednek, hogy jó minőségű zöldséget-gyümölcsöt, ételt-italt tegyenek asztalainkra.

Hogy hozzájussunk a kis- és közepes gazdaságok által termelt igazi finomságokhoz, áldoznunk kell érte, ha kell a tyúk lízingelésével, vagy a kistermelőtől való tudatos vásárlással.
Az, hogy a lehetőségek száma egyre növekszik, azt mutatja, hogy a tudatosságon kívül több minden befolyásolja szokásainkat. Piacon vásárolni, az rituálé, életérzés, ma már divat is, az ismerős árus érdeklődik felőlem, ha nem lát valamelyik hétvégén, és én is kérdem unokáiról. Jól esik, hogy személyes kapcsolat alakult ki köztünk.
Személyes kapcsolat alakul ki minden közösségben, szövetkezésben, összefogásban, és ez az a többlet - a biztonságon kívül – ami kivételes eredményekre vezet egyént, kis és nagy közösséget, országot. (kpe.hu, PI)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem