ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A Fülöp-szigeteken három magyar húsüzem termékei

Létrehozva: 2017. május 25., 15:54
nyomtat küld

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere három magyar húsüzem egyedi akkreditációjának tanúsítványát adta át május 23-án, Budapesten.

A dokumentumok átvételével egy közel három éves engedélyezési folyamat zárult le sikeresen. Az érintett vállalatok hamarosan megkezdhetik termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.  - A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg. A tanúsítványok átadásával lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet- ázsiai országba.  - Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizs és a szarvasmarha tekintetében. - Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal – a magyar cégek igényeinek megfelelően – sertés-, baromfi-, valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható, mely Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír.  (Forrás: FM sajtóiroda)

A Polgári Kisgazdák mindig tudatában voltak annak, hogy a magyar gazdasági haszonállat-tartásnak nemzetközi tekintélye van. - A XVII. században Nyugat-Európában a megnövekedett városi lakosság hússzükségletét a keleti területeken nevelkedett marhák vásárlásával oldották meg. A német városokban törvény mondta ki, hogy amikor megérkeznek a magyar gulyák a piacra, akkor a mészárszékekben máshonnan származó húst kimérni tilos, nehogy rossz minőségű áru kerüljön a kiváló minőségű, és éppen ezért drága magyar marha-hús közé. - Egyértelmű, hogy a Fülöp-szigetek agrárkormányzatával megkötött megállapodás egy nagy történelmi folyamat XXI. századi folytatása, mert egyre inkább felismerik szerte a nagyvilágban a magyar állattenyésztés termékein alapuló élelmiszerek minőségét és biológiai értékeit. Ehhez a folyamathoz szükséges a jelenlegi Magyar Kormány immár hét éve tartó példamutató agrár-külkereskedelmi politikája. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem