ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Újabb segítség az időseknek

Létrehozva: 2017. május 25., 15:57
nyomtat küld

Több mint ezer közfoglalkoztatott számára tartanak a következő hónapokban felkészítést és képzést a bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök.

A Segítő Kezek Infokommunikációs Program kiterjesztését Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője jelentette be 2017. május 24-én, Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban. Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét. A program kiemelt célja az idősek életminőségének jobbítása, a gondozó családtagok terheinek mérséklése, munkavállalásának elősegítése, a szociális és egészségügyi ellátórendszerek tehermentesítése mellett az idősek ellen irányuló bűncselekmények számának jelentős csökkentése. „Az áldozatvédelmi program már 2013-ban is bebizonyította, hogy még a tanyasi településeken is képes felkészíteni az időseket nemcsak a trükkös lopások, hanem akár még a rablási kísérletek kivédésére is. A modellprogramot tesztelték kifejezetten a számítógépes bűncselekmények megelőzése érdekében is”- mondta Jeneiné dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos. A rendőrök 2017. május 15-étől 1050 közfoglalkoztatott oktatását kezdték meg annak érdekében, hogy az ország több mint 400 településén részt tudjanak venni az idős emberek magányosságát is oldó programban. „Az Országos Rendőr-főkapitányság a megyei és fővárosi rendőr-főkapitányságok közreműködésével a személy- és vagyonbiztonság érdekében együttműködik a Segítő Kezek Infokommunikációs Modellprogramot működtető Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. 2017 májusától a programban érintettek képzésével hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében, a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, ezzel növelve az állampolgárok önvédelmi képességét”- tette hozzá Németh Ágnes rendőr ezredes. A program egy innovatív infokommunikációs fejlesztéscsomagra épül, amely egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépből és egy állapotmérő, vészjelző karperecből áll. A karperec a hagyományos jelzőrendszerekhez képest már mozdulatlanság, az aktivitás tendenciózus romlása esetén is riaszt. E két eszköz elsősorban a két legfontosabb időskori kockázat, a stroke és a demencia hatásainak enyhítésében nyújt segítséget. (Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

A Polgári Kisgazdák nagy örömmel látják, hogy a technika legújabb vívmányai is megjelennek az idősgondozásban. Fontos az is, hogy az átmenetileg, vagy tartósan munka nélkül maradó honfitársaink is rendelkezzenek azzal a büszkeséggel, hogy nagyon fontos emberek a társadalom számára, hasznos és minden tekintetben megbecsült feladatuk van. Az idősekről történő gondoskodás az egyik olyan hivatás, ahol kellő megbecsülést kapva ezek az emberek ismét kiteljesedhetnek. Ennek a folyamatnak fontos része a technika továbbképzés. A technikai tudás megszerzése ugyan feladatot is jelent, de könnyen megoldható. Az igazán lényeges dolog az együttérzés kiteljesedése egy jól együttműködő vidéki közösséggé. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem