ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Az élelmiszeripar fontos pillérét képezi a horvát és a magyar kultúrának egyaránt

Létrehozva: 2017. május 25., 15:59
nyomtat küld

Az élelmiszeripar, a kiváló alapanyagok, a zamatos ízekkel teli tradicionális mezőgazdasági termékek és ételek fontos pillérei a horvát és a magyar kultúrának.

Dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese a Horvát Piac és Horvát Farm megnyitó ünnepségén a budapesti Nagycsarnokban mondta: a Földművelésügyi Minisztérium számára minden olyan esemény fontos, ahol a szomszédos országok az élelmiszeriparban elért eredményeivel és termékválasztékával lehet megismerkedni. Az agrártárca célkitűzése a biztonságos, jó minőségű élelmiszerek megtermeléséhez és piacra jutásához szükséges körülmények megteremtése. - A miniszterhelyettes megjegyezte, az adalékanyagoktól mentes termékek előtérbe kerülnek, a helyi sajátosságok és hagyományok felértékelődnek. - A Földművelésügyi Minisztériumban hiszünk a táji adottságok hagyományos értékeiben, elkötelezettek vagyunk azok megőrzésében. A védjegyek és a földrajzi árujelzők minőségi garanciát adnak a helyi termékek eredetéről, hitelességéről. A védjeggyel és földrajzi árujelzővel termékek komplex hatást fejtenek ki a helyi gazdaságfejlesztésre, hozzájárulnak új munkahelyek teremtéséhez, az idegenforgalmi vonzerő növeléséhez, a fenntartható vidékfejlesztéshez. (Forrás: FM Sajtóiroda)
 
Könyves Kálmánt 1102-ben koronázták Horvátország első magyar királyává, ezután 816 évig állt fenn a két ország szövetsége. A török elleni közös harc közös nemzeti hősöket is adott, közülük a leghíresebb Zrínyi Miklós volt. - Eleink közös történelme és a függetlenségünkért folytatott közös küzdelem, valamint a jelen kor gazdasági együttműködési szorosan összeköti az egymással jó szomszédi viszonyt ápoló horvát és magyar népet. Nem ugyanazok a természetföldrajzi adottságaink. Horvátországban mérsékeltebb arányban találhatók meg a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területek, míg Magyarországon a tengerpart hiánya miatt nehezebb a tengeri halakból készült élelmiszer-árualap biztosítása, holott ez utóbbi az egészséges étrend fontos része. A Polgári Kisgazdák nagy örömmel látják a két ország elmélyült barátságán alapuló agrár- és élelmiszergazdasági együttműködését. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem