ajánlott oldalak
fórum
-több
 

250 milliós út- és kerékpárút-fejlesztés Békéscsabán

Létrehozva: 2017. május 25., 16:02
nyomtat küld

„Békéscsaba, Bánát utca- Tessedik Sámuel utca- Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása” TOP- 6.1.5-15-BC1-
2016-00001

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg, amelynek során „Békéscsaba, Bánát utca- Tessedik Sámuel utca- Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása” történik meg. A projekt elszámolható összköltsége 250 000 000 Ft, a támogatás 100%-os intenzitású.

A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2016. szeptember 01. – 2018. augusztus 31.
A kiviteli munkálatok megkezdésének tervezett legkésőbbi időpontja: 2017. szeptember 01.

Útkorszerűsítés és a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésének célja az új elemek létesítésével, hogy biztonságosabbá váljon a kerékpáros közlekedés, továbbá az, hogy többen válasszák a kerékpáros közlekedést és mérsékeljék a térség levegőszennyezését és zajterhelését. Cél az is, hogy megközelíthetőek legyenek a város gazdasági területei a vállalkozások és a munkavállalók számára, ezáltal növekedhet az új vállalkozások száma és a munkaerőmobilitás is.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata – a korábban elfogadott Integrált Területi Programban meghatározottakkal összhangban – a „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívásra benyújtott pályázaton nyert támogatásból az alábbi fejlesztéseket valósítja meg:

  • Korszerűsítésre kerül a Bánát és a Vozárik utca, valamint a Szemere utca útburkolatának teljes felülete, az út is átépítésre kerül, új egységes aszfaltburkolatot kap a teljes felület.
  • Korszerűsül a közösségi közlekedés érintett megállói a Bánát és a Vozárik utcában. A buszöblök aszfalt burkolatát bazaltbeton váltja fel, a peronok akadálymentesítése is megvalósul.
  • A kerékpáros forgalom biztonságosabbá tétele végett egyesített gyalog- és kerékpárút épül a Bánát utcában a Corvin utca és Csányi utca közötti szakaszon (a MÁV sportpálya felől).
  • A Csányi utcában a Bánát utca és az Arany János utca között, valamint az Arany János utcában kerékpársáv lesz kijelölve a 6 méterre szélesítendő útburkolat két szélén. A Szemere utca – Tessedik Sámuel utca – Révai utca – Bethlen utca – Csányi utca útvonalon, továbbá a Tessedik utcában a Temető sor és az Arany János utca között, valamint az Erkel utcában kerékpáros nyom lesz kijelölve.
  • A Corvin utca – Bánát utca csomópontba jelzőlámpa telepítésével és új gyalogátkelőhelyek kijelölésével válik biztonságosabbá a közlekedés.
 (behir.hu, Mikóczky Erika)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem