ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Támogatás a termelői csoportoknak

Létrehozva: 2017. május 26., 14:23
nyomtat küld

Megjelent a Magyar Államkincstár: 2013. évi támogatási kérelmet jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok kifizetési kérelmet nyújthatnak be a működésük elősegítése érdekében.
 
A támogatás feltétele, hogy a termelői csoport rendelkezzen az agrárpolitikáért felelős miniszter által elfogadott elismerési tervvel. - A támogatás alapját a 2016. év vonatkozásában, az elismerési okirat dátumát követő időszakra vonatkozó értékesítési adatok képezik, amely a tagok által megtermelt, illetve feldolgozott, és az elismerés iránti kérelem által meghatározott termék értékesítéséből származó, éves nettó árbevétel. - A kifizetési kérelmet a 75/2017. (V.17.) számú kincstár-közlemény alapján a kincstár által rendszeresített nyomtatványokon az alábbi címre kell benyújtani: Magyar Államkincstár, Közvetlen Támogatások Főosztálya, Budapest 100. Pf.: 407, 1476.
 
A kérelembenyújtás dátuma: 2017. június 1. és 2017. június 30. között.
(Forrás: NAK, agroinform.hu).
 
A Polgári Kisgazdák régóta hangsúlyozzák, hogy az agrár- és élelmiszer-gazdasági mikro- és kisvállalkozások csak akkor képesek a fokozódó agrárpiaci versenyben talpon maradni, ha valamelyik kisgazdálkodói szövetkezés formáját választják maguknak, és legalább a nagygép beszerzésben és az értékesítésben ésszerű, valamint a Polgári Törvénykönyv szabályait követő együttműködésre lépnek egymással a kölcsönös érdekeik és érdekazonosságuk alapján. Ma már a magyar vidék gazdálkodásában, ha a helyben lakó emberek sokaságának polgári jólétet akarunk biztosítani, a szövetkezés nem kerülhető meg. A kistermelők gazdálkodói szövetkezésének egyik praktikus formája a termelői csoportok megalakítása. Elismerésre méltó, hogy a már 2013 előtt kezdeményezett termelői csoportok révbe érkezése érdekében a kormányzat most további pénzügyi segítséget igyekszik nyújtani. (KPE).
 

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem