ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Hódmezővásárhely őrzi a magyar történelmi tradíciót

Létrehozva: 2017. május 26., 14:41 | Utoljára frissítve: 2017. május 30., 15:05
nyomtat küld

Hódmezővásárhely régi magyar történelmi tradíciót, létformát és kultúrát folytat és őriz meg a jövő számára, amiért köszönet illeti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Hódmezővásárhelyen, miután a Modern városok program keretében megállapodást írt alá a város polgármesterével, Almási Istvánnal.

A kormányfő a polgármesterrel tartott sajtótájékoztatón a megállapodást ismertetve kiemelte: támogatják egyebek mellett a helyi ipari park fejlesztését, bővítését, a feldolgozóipari vállalkozások városba települését, naperőműpark létesítését, könyvtár építését, iskolák felújítását, szakképzési intézmények fejlesztését, külterületi kerékpárutak építését, valamint a Zrínyi Miklós-laktanya infrastrukturális fejlesztését.

Almási István hangsúlyozta: előremutató és hasznos tárgyalást folytattak a miniszterelnökkel, és olyan megállapodást írtak alá, amely a további fejlődés ígéretét hordozza magában. A hódmezővásárhelyiek nyertesei a szerződésnek, amely új távlatokat nyit a város életében - jelentette ki.

Összesen 3400 milliárd forint értékben kötöttek megállapodást 23 várossal

A Modern városok program keretében összesen 3400 milliárd forint értékben kötöttek megállapodást 23 várossal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Hódmezővásárhelyen, a program utolsó állomásán.

A kormányfő a programot összefoglalva hangsúlyozta: a megállapodások alapját az önkormányzatok adósságkonszolidációja jelentette, az összes települést illetően 1369 milliárd forintnyi adósságot vettek le az önkormányzatok válláról.

Orbán Viktor szerint bebizonyosodott, hogy a helyiek össze tudnak rakni olyan fejlesztési programokat, amelyekből kikerekedik egy nemzeti városfejlesztési program, tehát jó döntés volt a városokkal külön-külön megállapodni.

(MTI)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem