ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Fidesz: Árnövekedés és változás nélkül a hulladékszállítás

Létrehozva: 2017. május 29., 16:01
nyomtat küld

Új szolgáltató szállítja a szemetet a jövőben Békéscsabán, a város pedig mégsem adja fel a korábban elveszni látszó Zöld Folyosó projektet. A közgyűlés legfontosabb döntéseit a Fidesz-KDNP frakciója is értékelte.

A város felmondta a szerződést a Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és mint egyedüli jogosult szolgáltató, a DAREH veheti át a szemétszállítási feladatokat.
– Nem lesz árnövekedés és változás sem. Átveszik azokat a pozitívumokat, amit a város bevezetett. Nem kötelező a törvény erejénél fogva, például a heti zöldhulladék-elszállítás. A törvény 3-10 alkalmat ír elő, Békéscsabán pedig harminc alkalommal viszik el a zöldhulladékot szögezte le dr. Ferenczi Attila frakcióvezető.
A Modern Városok Programban Békéscsaba, Gyula és Békés önkormányzata közösen kezdeményezte az Élővíz-csatornát érintő úgynevezett Zöld Folyosó projekt megvalósítását. Ez a program ugyan nem került bele a kormányhatározatban szereplő fejlesztésekbe, de Békéscsaba sem adja fel a törekvéseit a fejlesztés ügyében.
– A három közép-békési város összefogásával azt kezdeményezzük, hogy ez a munka belátható időn belül mégis elkezdődhessen. Ehhez nagyon sok pénz kell, egy 10 milliárdos állami forrás megszerzésére tesz kísérletet a három város vezetése – fogalmazott Herczeg Tamás tanácsnok.
A testület zárt ülésen határozott arról, hogy a város továbbra is szorosan együttműködne meghatározó tulajdonosként az Alföldvíz Zrt.-vel. Hanó Miklós alpolgármester kiemelte, ez is egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy stratégiai kérdésekben továbbra is megmaradjon az önkormányzat döntési jogköre.
Három oktatási intézményben indul el energetikai korszerűsítés, azonban az előzetesen biztosított összeg nem elegendő, a beérkezett árajánlatok szerint több forrás szükséges a fejlesztés megvalósításához. Dr. Ferenczi Attila hangsúlyozta, a város akár 10 százalékos önerővel is hozzájárul a projekthez, hogy mindenképpen megtörténhessen az iskolák felújítása.
(behir.hu, Kovács Dávid)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem