ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Gyorsabban gyógyulna a gyerek

Létrehozva: 2017. május 30., 15:09 | Utoljára frissítve: 2017. május 30., 15:48
nyomtat küld

Pályázat útján országossá terjesztik ki az Anyák háza programot, amelynek célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban a szülő végig a beteg gyermeke mellett maradhasson – jelentette be Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Az intézményben 2015-től egyedülálló kezdeményezésként működik a szülőknek szállást biztosító Anyák háza. Mint mondta, a gyermek jobban gyógyul, ha valamelyik szülő jelen van. De ehhez kulturált körülmények kellenek. Novák Katalin államtitkár közölte, pályázni június 15-éig lehet. A pályázatot kiíró és az Anyák háza programot finanszírozó svéd SCA Hygiene Products Kft. támogatásával két nyertes 5-5 millió forintot kaphat. Ez még egy lépés a családbarát ország és egészségügy felé. Bízik benne, hogy a kezdeményezés országossá növi ki magát.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy 40 százalékkal kell emelni az olyan férőhelyek számát, amelyeket szülők vehetnek igénybe gyermekük gyógykezelésének idejére.
Azt is elmondta, összesen 13 milliárd forintra lehet pályázni alapellátás-fejlesztés és népegészségügyi szolgáltatások fejlesztése témakörében. Két pályázatról van szó: az egyikkel a praxisközösségek létrehozását szeretnék ösztönözni, a másikkal pedig az egészségfejlesztési irodák létrehozását, működését támogatják.
(MW Központi Szerkesztőség, kemma.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem