ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A rövid élelmiszer-ellátási lánc támogatása

Létrehozva: 2017. május 30., 15:58
nyomtat küld

Az együttműködések támogatása a rövid élelmiszer-ellátási láncok (REL) és a helyi piacok kialakításáért, VP3-16.4.1-17 számú támogatási kérelmek benyújtása június 6-án kezdődik, az elbírálás július 6-tól lesz.
Van lehetőség konzorciumi és gazdasági társasági formában is a kérelmek benyújtására. A feltétel: legalább öt mezőgazdasági termelő és egy piacszervező szervezet együttműködése megvalósuljon. Ez a pályázati konstrukció lehetőséget teremt az egy adott térségben az élelmiszer-előállítók, -feldolgozók és -értékesítők közös tevékenységére, mert ez egy olyan közösségi szerveződés, amely csökkenti a távolságot a fogyasztók és a termelők között. Az együttműködés lehetővé teszi a termékalap növelését, melynek köszönhetően nagyobb mennyiséget igénylő fogyasztók kiszolgálása is lehetséges. Egy olyan ellátási láncot jelent, amelyet kevés számú gazdasági szereplő alkot, akik elkötelezettek az együttműködés, a helyi gazdaság-fejlesztés, valamint a termelők, a feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és társadalmi kapcsolatok iránt. Az első értékelési nap ideje 2017. július 6. - amikor, majd az addig beadott pályázatokat együttesen bírálják el. A pályázattal kapcsolatos részletek a VP3-16.4.1-17 számú felhívás szövegében találhatók meg. (Forrás: agrotrend.hu / NAK)

A Polgári Kisgazdák aláhúzzák: az élelmiszer-alapanyagok túlnyomó többségét nem érdemes utaztatni, mert azok többsége a kistérségen belül, lehetőleg helyben feldolgozható, és a helyi ellátás árualapja. Fontos, hogy a közétkeztetésben és a helyi piacokon meg tudjanak jelenni ezek e termékek. Az egyszerű zöldség- és gyümölcs-féleségek, és a baromfi szinte mindenütt megtermelhető. A termelés és a helyi felhasználás céljából történő áruelhelyezés csak szervezés és együttműködés kérdése. Az áru fölösleges utaztatása szükségtelen költség, energiafogyasztás, és károsanyag kibocsátás, tehát semmilyen szempontból sem éri meg. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem