ajánlott oldalak
fórum
-több
 

2017-ben kiegyensúlyozott gabonatermés várható

Létrehozva: 2017. május 30., 16:00
nyomtat küld

Az USA agrárminisztériumának előrejelzése szerint 2017-ben is bőséges gabonatermés lesz. A nagyvilág 738 millió tonna termése fedezi a 735 millió tonna felhasználást. A tartalékok tovább duzzadnak. Ez lefelé mozgatja a felvásárlási árakat.

Világ-körkép: az USA mellett, ami 385 millió tonna, a brazíliai, ami 96 millió tonna és argentínai, ami 40 millió tonna, a tárolókba rekord kukoricatermés kerül. A 2017. évi gabonaszezon a valaha volt legnagyobb kukoricaterméssel, 1065 millió tonnával zárul. A déli féltekén a végéhez közelít a szójabab 2017. évi betakarítása. A szója esetében is egyre biztosabbak a rekordtermés. A legfrissebb előrejelzések világszerte 68 millió tonna repcemag betakarításával számolnak világszerte, ami 1 millió tonnával haladja meg az egy évvel korábbi mennyiséget. Oroszországban 5,6 millió hektáron, az eredetileg tervezett terület 79 százalékaán, Ukrajnában 5,3 millió hektáron, az eredetileg tervezett terület 98 százalékán vetették el a gazdák a napraforgót ez év május 24-ig. (Forrás: agrotrend.hu / AKI PAIR)

A Polgári Kisgazdák változatlanul alacsonynak tartják a belföldi gabonafelvásárlási árakat. Ugyanakkor tudják azt is, hogy a nagyvilág gabonaárai határozzák meg a belföldi árakat is. Nincs más kiút, mint a technológiai fejlesztések végrehajtása, ami lehetővé teszi az alacsonyabb önköltségen történő termelést. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem