ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Az idén is keresik az ország legjobb pálinkáját

Létrehozva: 2017. május 30., 16:02
nyomtat küld

Hamarosan oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka. Az ágazati szakminisztérium dolgozik az összes regionális pálinka oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
 
A 2017. évi Pálinka Ország-kóstoló hivatalos megnyitóján az agrártárca államtitkára beszámolt arról, hogy az idei termékbemutatóra összesen 377 tétel érkezett. Ebből 362 a Nemzeti Pálinka-kiválóság Program 2017. évi megmérettetésére érkezett, és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyre is be van nevezve. nevezték. Az elmúlt évekhez hasonlóan az eredményhirdetés ezúttal is az Országházban lesz 2017. június 20-án. - Gulyás Andrea arról is beszélt, hogy a legkiválóbb tételeket tartalmazó, ingyenesen megjelenő, magyar-angol nyelvű Pálinka-kiválóságok Könyvét a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében mutatja be Fazekas Sándor ágazatai szakminiszter. - A ot a Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben hirdette meg először, melyet 2015-től kezdve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyével közösen szervez. - A versenyre 2017. május 5-ig üzleti és egyedi termék kategóriában nevezhettek az érdeklődők. (Forrás: FM Sajtóiroda)

A Polgári Kisgazdák egyáltalán nem hívei az alkoholfogyasztásnak. A mértéktelenség ezen a területen már nagyon sok emberi tragédiához vezetett. A magyar minőségi és csak nálunk, a hazai talaj és időjárási viszonyok között előállítható pálinka-termékek azonban kulturáltan is fogyaszthatóak, sőt, a mértékkel és megfelelő kultúrával elkészített, kiszerelt és fogyasztott pálinkának egészségvédő hatása is lehet. Tudni érdemes azt is, hogy a minőségi pálinka Magyarország fontos és keresett exportcikke szerte a nagyvilágban. - Ebből fakadóan a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelmi erőfeszítései egyáltalán nem hiábavalóak, ellenkezőleg dicséret illeti ezt a küzdelmes munkát. - Azt is érdemes tudni, hogy a minőségi magyar pálinka munkahelyeket, és jövedelmet biztosít a kistelepülések lakosságának- - A Polgári Kisgazdák nagy elismeréssel vannak Földművelésügyi Minisztérium által 2014-ben meghirdetett Nemzeti Pálinka-kiválóság Program és az azóta elért eredmények iránt. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem