FIDESZ.HU > Hírek > Szervezeti hírek, választókerületi hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Ajánlások, hasznos tanácsok termelőknek
Létrehozva: 2017. május 31., 15:30 | Utoljára frissítve: 2017. december 14., 12:58

„Útmutató” címmel egy  elektronikus tájékoztató kiadvány bemutatására is sor került a Kisgazda Polgári Egyesület országos vezetői értekezletén.

A Zöld Áramlat Alapítvány gondozásában és a Földművelődésügyi Minisztérium támogatásával elkészült kiadvány – a házi állattartás példáján bemutatva – ajánlásokat, hasznos tanácsokat ad a hazai mezőgazdasági termelőknek, kis kert tulajdonosoknak. A kiadványban leírtak hozzásegítik a kistermelőket, gazdákat, ahhoz hogy a  mezőgazdasági termékeik feldolgozottsági szintje növekedjék, és a nagyobb hozzáadott értékű termékek piacra vitelével a gazdálkodók jövedelme is magasabb legyen. 

A kiadvány Dr. Németh Antal – volt országos főállatorvos – szakértő tolmácsolásában lett bemutatva az országos értekezleten megjelent több mint száz résztvevőnek.
Ez a kérdéskör – tágabb értelmezésben - egy sor egyéb problémára is rávilágít, a foglalkoztatási gondoktól a vidéki infrastruktúra fenntartásán és fejlesztésén át a táj változatosságának és a biodiverzitásnak a megóvásáig.