ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Gálával zárt az Év emlőse program

Létrehozva: 2017. május 31., 15:36 | Utoljára frissítve: 2017. november 20., 15:21
nyomtat küld

2017. november 17-én és 18-án a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont az „Év emlőse: a mogyorós pele” című országos természetvédelmi program kétnapos záró rendezvényének.
dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár az ünnepi záró rendezvényen elmondta: áprilisban a „Pele, ébresztő!” című rendezvénnyel indult útjára a nemzeti park igazgatóságok és számos tudományos- valamint civil szervezet támogatásával a Földművelésügyi Minisztérium „Év emlőse” idei programsorozata. A „Pele év” legnépszerűbb eleme az országosan meghirdetett rajzpályázat volt,  hisz többmint 600 pályamű érkezett a nemzeti park igazgatóságokra, ahol hosszas válogatást, értékelést követően díjazták és állították ki a legötletesebb és legszebb pele-festményeket. A minisztérium Vadonleső Programja által meghirdetett „Eszperente pele vers- és mese verseny”- re pedig hatvanöt pele verset írtak a gyerekek – emlékeztetett a helyettes államtitkár. Az eseményen dr. Rácz András a Vadonleső Program Természetvédelem Nagykövete címét adományozta Tamás Éva Játéktára zenekarának és a Csodaceruza Gyermekirodalmi Magazinnak. Az eseményt követően elmondta: A díjazottak nagyköveti munkájára továbbiakban is számít a minisztérium, bízva abban, hogy a természeti örökségünk megőrzésének eszméjét példaértékű művészi tevékenységeikkel minél több emberhez hitelesen és szerethetően eljuttatják. A Magyar Természettudományi Múzeum november 18-án egész napos családi programmal várja az érdeklődőket, ahol a tíz nemzeti park igazgatóság mellett számos szakmai szervezet várja az érdeklődőket. A helyszínen megtekinthető „Pelék és szomszédaik” című természetfotó pályázat legjobban sikerült alkotásai. (Forrás. FM Sajtóiroda)
A Polgári Kisgazdák fontosnak ítélik a környezet- és természetvédelmet. A biológiai sokféleség megőrzése az eljövendő generációk életlehetőségeinek az alapjait teremtik meg. A kis mogyorós pele pedig hozzá segítette ebben az évben a gyerekeket ahhoz, hogy számukra a környezet- és természetvédelem ma élmény, felnőtt korukra pedig egy természetes kötelezettség legyen, amit örömmel fognak teljesíteni. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem