ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A Miniszterelnök Trump döntéséről, családtámogatásról

Létrehozva: 2017. június 2., 12:43
nyomtat küld

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Sokkhatás alatt állok Donald Trump döntése miatt - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádiónak adott interjújában péntek reggel.
 
A miniszterelnök arra reagált ezzel, hogy az amerikai elnök csütörtökön bejelentette, az USA kivonul a 2015-ben aláírt párizsi klímaegyezményből. Mint Orbán Viktor elmondta: Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság és veszélyes dolog. Globális természetű problémának nevezte, aminek elhárítása is globális cselekvést igényel.

Ez ellentétes mindazzal, amit az amerikai elnök döntött - tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint Donald Trump döntésének következményein még gondolkodni kell.

Fotó: femina.hu

A miniszterelnök arról a kérdésről is beszélt, miszerint a kohéziós pénzek kiosztását feltételekhez kívánja kötni az Európai Parlament. Orbán Viktor megítélése szerint ez nem lehet komoly javaslat, és a lépés jelenlegi legnagyobb vesztese Németország lenne.

A családtámogató intézkedések kapcsán elmondta, hogy Magyarországon olyan közeget kell létrehozni, ahol az asszonyok gyermeket kívánnak szülni. Kifejtette: Magyarországon a népesség fogy, amivel együtt a magyar jövő is fogy. A rossz tendenciák után, jó tendenciákat kell kialakítani, ám azt kell szem előtt tartani, hogy a kormány csak a körülményeket alakíthatja kedvezőbbé, elsősorban a magyar nők fognak dönteni arról, hogy hány gyermek születik Magyarországon.
 
(Kossuth rádió, portfolio.hu)
 

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem