ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Cséfalvay Zoltán szerint ez az Európai Unió egyik előnye

Létrehozva: 2017. június 2., 13:09
nyomtat küld

Magyarországnak az adja meg a felzárkózás esélyét, ha a hazai vállalkozások aktív részesei az Európai Unió belső piacának - mondta Cséfalvay Zoltán Magyarország OECD nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában.

 Ötszáz milliós piac

Az Európai Uniónak az egyik nagy előnye az ötszáz milliós egységes belső piaca – ezt a tényt sokszor figyelmen kívül hagyják, amikor szóba kerül a közösség jövője – mondta Cséfalvay Zoltán. Magyarország OECD nagykövete úgy fogalmazott: ezt a tényt Magyarországon is hajlamosak szem elől téveszteni.

„Ötszáz milliós piacról beszélünk.
Egyik piaci szereplőnek sem mindegy, hogy valamit egy tíz- vagy ötszáz milliós piacra tud termelni. Mindenki számára óriási gazdasági előny, hogy a saját piacán túl egy ötszáz milliós piacra is tud termelni, így lebontva az egységes költség sokkal alacsonyabb.”
Cséfalvay Zoltán hozzátette: csak az az ország teljesít jól ezen a piacon, amelyik versenyképes.

„Versenyképesnek kell lenni.
Nem lehet úgy fölzárkózni egy országnak, hogy nem versenyképes, nem növekszik a termelékenysége. Ez a kulcsa, ezen keresztül vezet az út. Az Egyesült Államoknak is az az egyik óriási előnye, hogy van egy egységes, belső, nagy piaca, ez az Európai Unió, az európai gazdaság egyik nagy előnye is. Mindenképpen az az érdekünk, hogy ezen az egységes piacon tudjunk erősödni, tudjanak a magyar vállalkozások növekedni.
Ez adja meg a fölzárkózás esélyét.”
Az Európai Unióban már most többféle együttműködés létezik, az euróövezet kialakulásával pedig már most is elmondható, hogy többsebességes az Európai Unió – fejtette ki InfoRádió Aréna című műsorában Cséfalvay Zoltán, Magyarország OECD nagykövete.
(inforadio.hu, aréna, Exterde Tibor, Sipos Ildikó)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem