ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Van jövője a magyar vidéknek

Létrehozva: 2017. június 7., 15:22
nyomtat küld

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese: a termelői piacok népszerűségének és elterjedésének köszönhetőn egyre többen vásárolnak jobb ízű, jobb minőségű és kedvezőbb áru termékeket.
Nagy István a Zala megyei Felsőrajkon, június 3-án sorra került Felsőrajki Nemzetközi Mező- és Élelmiszergazdasági Kiállítás és Vásár megnyitó ünnepségén hangsúlyozta: a termelői piacok népszerűségének és elterjedésének köszönhetőn egyre többen vásárolnak jobb ízű, jobb minőségű és kedvezőbb áru termékeket, támogatva ezzel a magyar vidéket, a mezőgazdasági termelést, a hazai munkahelyeket.  Mindannyiunk érdeke, hogy megőrizzük jellegzetes ételeinket, továbbadjuk a régi recepteket, hogy megbízható és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra. A miniszterhelyettes leszögezte a szaktárca a magyartermék-rendelettel tiszta jogi helyzetet teremtett, ennek köszönhetően a vásárlók választani tudnak a magyar és az import áruk között. A rendelet szabályozza, hogy mikor nevezhető egy élelmiszer magyar, hazai vagy hazai feldolgozású terméknek, mit jelent a kézműves előállítás és mikor nevezhető különleges minőségűnek egy élelmiszer. Az eligazodást segíti a hungarikum-törvény is- tette hozzá. Nagy István úgy fogalmazott: azon dolgozunk, hogy a magyar falvak életképessé váljanak és a vidék népességmegtartó ereje növekedjen, mert hisszük, hogy van perspektíva és jövő a magyar vidéken. (Forrás: MTI/FM Sajtóiroda).

Fotó: femina.hu

A Polgári Kisgazdák, következetesek maradnak abban, hogy a vidéki kistelepüléseken élő emberek számára helyben kell megteremteni a tisztes megélhetés összes feltételét. Ennek legfontosabb elemei: 1) a mezőgazdasági alapismeretek oktatása a gyermekek tizedik életévének betöltése után. 2) A tisztességes gazdasági szövetkezés összes feltételének megteremtése kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások számára. 3) Olyan támogatáspolitika következetes megtartása, amely biztosítja az indokolt kisgép-beruházások sikeres megvalósítását a mikro- és kisvállalkozások számára. 4) A helyi piacok létesítésének a minden lehetséges módon történő elősegítése, annak érdekében, hogy a helyben élő lakosság jó minőségű, az eredetében pontosan végig követhető, egészséges élelmiszert tudjon fogyasztani, ami így, a nagy szállítási távolságokra ki nem fizetett szállítási költségekkel számolva, már a piacra kerülés pillanatában eleve olcsóbb. (KPE).

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem