ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Orbán: A brüsszeli bürokraták Soros tenyeréből esznek

Létrehozva: 2017. június 8., 13:09 | Utoljára frissítve: 2017. szeptember 18., 14:43
nyomtat küld

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

A jövő azon múlik - mondta a miniszterelnök a parlament őszi időszakának megnyitó ülésén -, hogy a bevándorló és a nem-bevándorló országok mennyire lesznek képesek együttműködni és együtt élni. Ha az ellentétet nem a másik ország "megerőszakolásával" kívánják feloldani.
 

Orbán Viktor az idei év utolsó ülése óta eltelt időben történteket összegezte az őszi ülésszak megnyitó beszédében.


Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése

Ezek alapján a miniszterelnök kijelentette, hogy 2017 június végére az államadósság 74 százalék alá csökkent, a gazdaság nőtt,  4434 ezer ember dolgozik ma Magyarországon, ami a tavalyihoz képest 62 ezres növekedést jelent. Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése, a gazdaság működik, Magyarország olyan ország, amely képes minden polgárának munkát adni, aki dolgozni akar – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamenti őszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában, értékelve az ország gazdasági helyzetét.

A kormányfő kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, a foglalkoztatottak számának növekedését és a munkanélküliség csökkenését. Azt mondta, karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon. Az eddigi béremeléseken túl, többek között az iparban további bérnövekedési lehetőségek vannak.

A családpolitika továbbra is a kormányzati munka középpontjában marad – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Orbán Viktor elmondta, a magyar kormány bevándorlás- és migránspolitika helyett családpolitikát folytat, ami magában foglalja a családi adózást, a gyermekegészségügyi ellátást, az oktatást, a sportot, a lakástámogatást és a munkahelyvédelmi akciótervet.