ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Érdektelenségbe és bohóckodásba fulladt az Együtt és a Párbeszéd vasárnapi tüntetése

Létrehozva: 2017. június 8., 13:09 | Utoljára frissítve: 2017. augusztus 21., 12:44
nyomtat küld

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Mikszáth hallhatatlan mondata jut az ember eszébe, minek köhög a bolha, ha tüdeje nincsen”. (kpe.hu)

„Lehet, hogy azt gondolod, tök ad hoc a kottám. Akkor szopi van, Kenobi! Én csak bohóckodtam” – vicceskedett már a demonstráció legelején Horváth Kristóf slammer-konferanszié. Rendkívüli precizitással mutatott rá a Függetlenség Napja elnevezésű augusztus 20-i ellenzéki tüntetés komolytalanságára.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Ezúttal is hamar, csaknem egy órával a 16:00-ra meghirdetett kezdés előtt értem a demonstráció helyszínére, a Szabad sajtó útjára. Ekkor még nem volt feltűnő tüntetőhiány – fél óra múlva viszont már annál inkább. Egy mindössze 20-30 főt számláló, bőven 60 év feletti átlagéletkorral bíró csoportosulással találtam szembe magamat a gondosan megkonstruált színpad előtt. Csak néhány zászló, a lezárt úttest, na meg a pódium jelzi, hogy huszonegynéhány perc múlva itt lesz valami.
Kis késéssel kezdődik a műsor, de sebaj, a fő, hogy legalább 2–300-ra duzzadt a tömeg lélekszáma. A konferanszié-választás tökéletesen érthetetlen; kevesebb mint egy évvel vagyunk az országgyűlési választás előtt, nem tűnik célszerűnek trágár viccekkel jókedvre derítő, lelkesítő házigazdát választani egy „komoly” ellenzéki megmozduláshoz. Horváth Kristóf slammer teljesítménye egyszerűen taszító.
(valasz.hu, Szűcs András)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem