ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A magyar költségvetés példamutatóan rendben van

Létrehozva: 2017. június 8., 13:18 | Utoljára frissítve: 2017. november 21., 14:16
nyomtat küld

Fotó: NGM

A Nemzetgazdasági Minisztérium az alábbi összefoglalót tette közé: a Kormány költségvetési politikáját változatlanul a kiszámíthatóság és a stabilitás jellemzi.
 
A kiadások és a bevételek a tervezettek szerint alakulnak. Bár a központi alrendszer 2017. október végi halmozott pénzforgalmi hiánya 1418,2 milliárd forintot tett ki, az uniós módszertan szerinti 2,4%-os hiánycél biztonsággal teljesíthető. Az idei év első tíz hónapja alatt a központi költségvetés 1491,9 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 49,0 milliárd forintos hiánnyal zártak, az elkülönített állami pénzalapok pedig 122,7milliárd forintos többletet értek el. A havi hiány októberben 181,9 milliárd forint volt. Az október végi egyenleg értékelésekor - az elmúlt hónapokhoz hasonlóan – főként a növekvő uniós kifizetéseket kell megemlíteni, melyek idén már elérték az 1702,3 milliárd forintot. A projektek mielőbbi sikeres megvalósulása érdekében a költségvetés megelőlegezi ezeketaz összegeket a kedvezményezetteknek, ami az uniós módszertan szerinti hiányt csak kis részben érinti. Ezzel szemben az Európai Unió átutalásai alapján eddig mindössze 326,0 milliárd forint elszámolása történt meg. A bevételek között jelentős nagyságrendet képviselnek többek között az általános forgalmi adóból és a személyi jövedelemadóból, továbbá a biztosítottak által fizetett nyugdíj-, egészségbiztosítási, illetve munkaerőpiaci járulékból származó befizetések. Ezek összege az előző évhez viszonyítva nőtt úgy, hogy hátterében nem adóemelés áll, hanem a foglalkoztatottak számának jelentős bővülése. Ma Magyarországon 4,45 millió ember dolgozik, tehát 741 ezerrel többen, mint a 2010-es kormányváltáskor. Ezzel párhuzamosan a munkabérek szintén növekednek, így folyamatosan javul a magyar családok helyzete, ami egyben a költségvetés stabilitásának az alapját is jelenti. (Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium)

Fotó: orientpress.hu

A Polgári Kisgazdák változatlanul azt vallják, hogy következetesen folytatni kell a megkezdett gazdaságpolitikát. Magyarország számára kizárólag csak egyfelé vezet a járható út. Ez pedig nem más, mint egy kiegyensúlyozott polgári társadalom-fejlődés fokozatosan emelkedő pályájú gazdasággal. Mindehhez meg kell őrizni a gazdasági stabilitást és igénybe kell venni a külső káros hatásoktól való összes lehetséges védelmi eszközt. Megszabadulva az egykori Szovjetunió több évtizedes nyomásától és önállóan talpra állva a magyar történelemben most érkezett el annak az ideje, hogy folytatva Széchenyi István, Deák Ferenc és Bajcsy-Zsilinszky Endre értékes szellemi hagyatékát, egy, a távoli jövőbe mutató nemzeti felemelkedésbe kezdjünk. A Polgári Kisgazdák elismerik a Magyar Kormány elmúlt hét év gazdaságpolitikáját. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem