ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Az Intelmek ma is érvényesek


Létrehozva: 2017. június 9., 13:51 | Utoljára frissítve: 2017. augusztus 21., 10:57
nyomtat küld

 

Azt kérdezték tőlem, érvényes még István király annyit idézett intelme. Válaszom, hogy érvényes, a mondat második részével együtt.

 "az egynyelvű és egy szokású ország gyenge és törékeny,  „..különb nyelveket és szokásokat és különb tanulságokat és fegyvereket hoznak magukkal, mik mindenek a királyi udvart ékesítik és felmagasztalják, és megfélemlítik a kívülről valóknak magahittségüket”

Államalapító István- Szent István munkássága csak Édesapja, Géza fejedelem honalapító munkásságával együtt teljes és értékelhető.
Szent István megörökölte Édesapjától, Géza fejedelemtől az erőt, az elkötelezettséget a kereszténység, a nyugati kultúra iránt és eleget tett apai hagyatékának ésszel és erővel.

Szent István behívta az országba azokat, akikre az államalapításhoz szüksége volt, de távol tartott mindenkit a határoktól, akik csak behatolni és idegenként uralkodni akartak a magyarok felett.
A mai Magyarország elkötelezetten tartozik az Európai Unióhoz, és nyitott Európa keleti része felé. Határaink védelme ma azonos a haza védelmével, ez politikai hovatartozástól függetlenül minden magyar számára kötelező.

A mi jelszavunk változatlan:
Hazát, határt védeni kötelességünk, gyűlölet nélkül.
(kpe.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem