ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Hírek

A közös nevező a légköri karbon-csökkentés lehet 
2017. június 1., 13:38
A nukleáris és a megújuló természeti erőforrásokon alapú áramtermelés szembeállítása káros, és hibás döntéseket okoz. A Paks II környezetvédelmi engedélyét bíróságon támadták meg a zöldek.
Indul a gombaszezon - együnk több hazai gombát 
2017. május 31., 15:27
Június hónap egyik fontos terménye a gomba, ezen belül is a csiperke és a laskagomba. Ezek a legelterjettebben termesztett gombafajok hazánkban. Az egy főre jutó éves gombafogyasztásunk 1, 25 kilogramm fejenként és évente.
Hazánkban az Állategészségügyi Hatóság feloldotta a madárinfluenza miatti korlátozásokat 
2017. május 31., 15:10
A belföldi és az unióba irányuló baromfi-szállítások is zavartalanul folynak országszerte. Az Állategészségügyi Hatóság 2017. május 24-én feloldotta a magas megbetegítő képességű madárinfluenza miatt elrendelt Bács-Kiskun megyei korlátozást.
A mezőgazdasági beruházások megépítése egyszerűbbé válik 
2017. május 31., 15:05
Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítások értelmében egyszerűbbé válik az ipari és mezőgazdasági beruházások megépítése azáltal, hogy gyorsabban lehet csatlakozni a közművekhez.
A huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően 
2017. május 31., 14:56
A manchesteri támadás után világos: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az észak-lengyelországi Sopotban, a visegrádi négyek (V4), valamint a balti és az észak-európai országok külügyminiszteri találkozóján.
A Magyarság Házának viharos előélete 
2017. május 30., 14:37
A kívül, belül példamutató igényességgel felújított épület már önmagában is dicséretet érdemel és Polgári Kisgazdaként őszinte szívvel ajánlom annak megtekintését! Erre hétfő kivételével naponta 10-18 között van mód és lehetőség, méghozzá ingyenesen.
Békéscsabán keresztül vezethet az új selyemút 
2017. május 30., 14:29
Békéscsaba lehet az új selyemút egyik állomása - ezt mondta annak a delegációnak a vezetője, amelyik tegnap látogatott el Kínából a megyeszékhelyre. A kapcsolatfelvételben mindkét fél a gazdasági együttműködés lehetőségeit látja.
Macron együtt kíván működni Putyinnal 
2017. május 30., 13:58
Franciaország együtt kíván működni Oroszországgal a szíriai válság megoldása érdekében, ebben a terrorizmus elleni harc az elsődleges kérdés - mondta Emmanuel Macron francia elnök Vlagyimir Putyin orosz államfővel a Párizs melletti Versailles-ban tartott tárgyalása után.
2017-ben Magyarországon magasabb fokozatba kapcsol az iparosítás 
2017. május 30., 13:48
Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Samsung SDI elektromos jármű akkumulátor gyárának megnyitó ünnepségén, hétfőn Gödön.
Több tízmilliárdos fejlesztés a környezet- és természetvédelemben 
2017. május 29., 15:52
Kiemelkedő, mintegy 63 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a környezet- és természetvédelemben Magyarországon a 2014-2020 közötti időszakban - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton Tiszaderzsen.
Egyszerűsíteni kell az uniós adminisztrációt! 
2017. május 29., 15:48
Nemzetközi konferencián értékelik a magyar és külföldi kutatók az egységes uniós közigazgatási eljárási kódex megalkotásának lehetőségét Budapesten.
Befejeződött az első vízjogi szakjogász-képzés a Pécsi Tudományegyetemen 
2017. május 29., 15:43
2017. május 27-én, szombaton, Magyarországon elsőként került sor vízjogi szakjogászok avatására a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán.
Új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül 
2017. május 29., 12:18
Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin gyereknapon, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.
Magyarország fejlesztési pénzügyi forrásainak egy jelentős része a közös agrárpolitikának köszönhető 
2017. május 26., 14:21
A 2020-ig Magyarországra érkező európai uniós források több mint 36 százaléka az unió Közös Agrárpolitikájának (communitaire agrar politiq = CAP) köszönhető.
2020 után is megmarad a Közös Agrárpolitika rendszere 
2017. május 26., 14:15
Megmarad 2020 után is a közös európai agrárpolitika rendszere, de kérdéses, hogy mekkora lesz a Magyarországra eső rész - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Herceghalmon.
Az EB nem hozott fel olyan érvet, amely miatt módosítani kellene a felsőoktatási törvényt 
2017. május 26., 13:55
A nyilatkozat óta megjelent az a hír, hogy a kormány a CEU ügyében tárgyalna New York állam kormányával. Ez utóbbi hír azzal bíztat, hogy a CEU ügye mindenki számára kedvezően megoldódhat. (kpe)
Orbán Viktor a szövetség balkáni bővítésének fontosságát hangsúlyozta 
2017. május 26., 13:46
Fel kell hívni a figyelmet a NATO balkáni bővítésének fontosságára, ez ugyanis fontos eszköz a térség békéjének és stabilitásának megszilárdítására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a szövetség állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt.
Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést! 
2017. május 25., 15:51
A gazdasági együttműködés lehetőségét május 26-án terjesztik Orbán Viktor elé Hódmezővásárhelyen - mondta Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteki küldöttgyűlésén.
Kövér László: a nemzeti önbecsülés és a hungarikumokról szóló törvény 
2017. május 25., 15:47
Az Országgyűlés által 2012-ben elfogadott, a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvénnyel a nemzeti kishitűség és a nemzeti önbecsülés történelmi viadalában az utóbbi győzelme valósult meg.
2018 a családok éve lesz 
2017. május 25., 15:41
A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek \"középpontjába a kétgyermekes családokat állítják\" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet.
Előző   1 2 3 4 5 6 7  Következő
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem