ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Hírek

Váratlan helycserék a Fideszben 
2017. május 10., 11:57
Valamiért minket, Fideszes Kisgazdákat nem szeret a Magyar Idők. A hír, amit közölnek, nagyrészt igaz, csak nem pontos.
A kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőségét 
2017. május 10., 11:52
A megyei jogú városok után a kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőséget - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Földeákon. (kormany.hu) A KPE folyamatosan igyekszik napirenden tartani, hogy a kistelepülések megtartása, fejlesztése a jövő záloga. (kpe.hu)
Ami elhangzott a Tisztelt Házban 
2017. május 10., 10:48
Szíves olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy ebben a rovatunkban rendszeresen közöljük a T. Házban elhangzó legizgalmasabb kérdéseket és feleleteket.
Fókuszban a zöld energia 
2017. május 9., 12:55
A Polgári Kisgazdák álláspontja szerint környezetvédelem egyik alapkérdése a megújuló energiaforrások, a zöld energia mind nagyobb arányú alkalmazása. A lehetőségeket és a korlátokat azonban illik figyelembe venni.
Áder János az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe 
2017. május 9., 12:24
Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben.
Központi szerepet kap az állattenyésztés 
2017. május 9., 11:09
Az állattartás a hazai mezőgazdaság meghatározó szegmense, éppen ezért a Kormány agrárpolitikájában központi szerepet kap az állattenyésztés fejlesztése, illetve az állattenyésztés és a növénytermelés egyensúlyának helyreállítása.
Ismét csökkenő élelmiszerárak 
2017. május 9., 11:07
Az Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) legújabb jelentése szerint áprilisban csökkent az alapvető termények nemzetközi árszintje. Ez annak köszönhető, hogy várhatóan a globális készletek tovább növekednek.
Előremutató költségvetés: nem a kampány jegyében 
2017. május 8., 14:19
A Polgári Kisgazdák nagyon jól tudják, hogy számos olyan feladat, munka van, amikor a tennivalókat akár egy évre, akár több évre előre is meg kell tervezni annak érdekében, hogy a kivitelezés, végrehajtás eredményes lehessen.
Levélben gratulált Orbán Viktor Emmanuel Macronnak 
2017. május 8., 14:15
Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron megválasztott francia államfőnek. \"Várakozással tekintek együttműködésünk elé, és bízom benne, hogy a jövőben alkalmunk lesz kétoldalú kapcsolataink fejlesztésére, egyben az Európa jövőjével kapcsolatos elképzeléseink megvitatására\" - írta az új francia köztársasági elnöknek Orbán Viktor.
Balogh Lajosra emlékezve folytatják az ételosztást 
2017. május 8., 14:06
A februárban elhunyt Balogh Lajosra emlékezett a 49. jótékonysági ételosztáson Görgényi Ernő polgármester, aki kiemelte, ez az alkalom is azt jelenti, hogy a néhai önkormányzati képviselőre jellemző elhivatottság és szociális érzékenység tovább él a gyulai gazdaszervezet tagjai között, és tovább építik örökségét.
Bakondi György: semmilyen fenyegetésnek vagy nyomásnak nem engedünk 
2017. május 8., 13:58
Megyei Elnökünk, Valiczkó Mihály beszámolt a Nemzeti Konzultációról tartott fórum eseményeiről.
Stabilabbá vált a gazdák helyzete 
2017. május 5., 11:56
Az agrártámogatásoknak köszönhetően a magyar mezőgazdaság jövedelmezősége az elmúlt években, érdemben javult, a forrásokkal stabilabbá vált a gazdák helyzete.
Felértékelődött a termőföld 
2017. május 5., 11:53
Hatalmas az árugrás a magyar földpiacon. A földrajzi árkülönbségekben szerepet játszik a regionális földminőség is. Tolna megyében már kétmillió forint fölött van egy hektár területű, jó minőségű szántó.
1900 milliárd forint jut jövőre a családok támogatására 
2017. május 5., 11:50
A kormány mintegy 1900 milliárd forintot szán a gyermeket nevelő családok támogatására. A jövő évi költségvetés tervezetében erre a célra 140 milliárd forinttal több jut, mint idén - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A támogatás a vegyes tulajdonú földterületek esetében is jár 
2017. május 5., 11:46
Nem fosztható meg egy magánszemély a résztulajdonában álló erdőterület után járó uniós támogatástól azért, mert a terület egy része állami tulajdonban van - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága.
Tanyafejlesztési program 
2017. május 4., 13:49
2017-ben 1,225 milliárd forint fordítható a hetedik alkalommal kiírt és nemzeti forrásból működtetett Tanyafejlesztési Program finanszírozására - hangzott el szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Közelebb a megoldás az osztatlan közös tulajdonok megosztására 
2017. május 4., 12:52
Az egyes földügyi tárgyú törvények módosításának parlamenti vitájában gyakorlatilag minden felszólaló egyetértett abban, hogy az osztatlan közös tulajdont minél inkább vissza kell szorítani.
Ez a 12 EU-pályázat nyílik meg májusban 
2017. május 4., 12:43
A hónapban összesen 12 európai uniós kiírásnál kezdhetik meg támogatási kérelmeik beadását a pályázók a vallalkozokforuma.hu saját összesítése szerint.
Orbán: A fiatalok ügye Magyarország nemzeti ügye 
2017. május 4., 12:38
\"Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi szülők ilyenné neveljük őket\" - fogalmazott Orbán Viktor.
A kormány ma nyújtja be a 35 milliárd forintnyi könnyebbséget tartalmazó adócsomagot 
2017. május 3., 09:33
A Parlamentnek ma nyújtja be a kormány a tavaszi adócsomagot. Folytatódnak az adócsökkentések, a változások összességében 35 milliárd forintot hagynak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál. Az áfacsökkentések mellett jelentős egyszerűsítéssel és megtakarítással számolhatnak például a lakásukat kiadók vagy a kisadózó egyetemisták is.
Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Következő
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem