ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Belföld, Külföld

Még többen gyakorolhatnak az ingyenes vezetéstechnikai tréningen 
2017. március 13., 11:54
A második évébe lépő kezdeményezés a 2016-ban gyakorló 800 magánautó-vezetőhöz képest idén már több mint 1400 járművezető számára teszi lehetővé ismeretek és képességek fejlesztését.
Mi lesz az Opelből? 
2017. március 8., 13:25
A Polgári Kisgazdák aggódva figyelik az Opel körüli tulajdonosi változásokat. Az elmúlt években a Peugeot Citroën autógyártó óriás folyamatosan anyagi nehézségekkel küzd. Csökken a piaci részesedése, és úgy tűnik, hogy az Opel megvásárlása előre menekülést jelent a nehézségek elkerülése érdekében.
Élőhelyvédelem a belső-somogyi homokvidéken 
2017. március 7., 10:18
V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára Marcaliban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság sajtótájékoztatóján elmondta: soha nem látott mértékű, 174,5 millió forintos támogatással élőhelymegőrzési, természetvédelmi beruházások valósulhatnak meg a belső somogyi homokvidéken.
A vállalkozói ismeretekkel bővül a Pénz7 eseménysorozata 
2017. március 6., 15:03
Hétfőn indul az általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett Pénz7 rendezvénysorozat, amely az idén vállalkozói ismeretek oktatásával is bővül, a magyar fiatalok ugyanis kevésbé érdeklődnek a vállalkozóvá válás iránt az iskola befejezése után, mint a nyugat-európai társaik.
Kanyaró: karantént rendeltek el a makói kórházban 
2017. március 6., 15:02
Az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyaró megbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvőbetegeket ellátó osztályain és sürgősségi részlegein - jelentette be a helyszínen a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője szombaton.
Félmilliárd forintos fejlesztés a Körös-Maros Nemzeti Parkban 
2017. március 2., 15:20
Európai uniós forrásból összesen több mint félmilliárd forintot nyert el a Körös-Maros Nemzeti Park - hangzott el kedden Békéscsabán, sajtótájékoztatón.
120 milliárdos k+f pályázat indul vállalkozásoknak 
2017. március 1., 11:51
Március elsejétől 120 milliárd forint értékben pályázhatnak kutatás-fejlesztési (k+f) és innovációs tevékenységek támogatására a mikro, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok.
Ipari katasztrófák esetén uniós pénzügyi alap 
2017. március 1., 11:49
z Európai Unió környezetvédelmi miniszteri tanácsa 2017. február 28-án Brüsszelben ülésezett. A magyar delegációt vezető V. Németh Zsolt államtitkár - 2011-es magyar kezdeményezés alapján - javaslatot tett az uniós katasztrófabiztosítási rendszer létrehozására.
Egyre inkább felértékelődik az élelmiszerbiztonság kérdése 
2017. február 27., 15:01
Világszerte felértékelődik az élelmiszerbiztonság és az állatorvosok tudására. Az élelmiszerhamisítás, a génmódosítás, a feketegazdaság fokozódó kockázatokat jelentenek, és felértékelik az állatorvosok munkáját.
Újabb járulékcsökkentés jöhet 
2017. február 23., 15:02
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint nem kizárt, hogy a kormány nyitott további járulékcsökkentésre, így a tavalyi bérmegállapodást újra lehetne nyitni és egy nagyobb lépésben gondolkozni.
A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes 
2017. február 22., 15:51
A környezet- és természetvédelem iránt elkötelezett szervezetek, gazdasági szereplők nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Bándi Gyula az elkövetkezendő hat évben is hasonlóképpen tudja szolgálni Hazánk fenntartható fejlődését - mint ahogy eddigi pályafutása során is tette.
Új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére 
2017. február 22., 15:28
Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére - nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.
AZ ORSZÁG 2020-IG 3540 MILLIÁRD FORINTOT FORDÍTHAT TERMÉSZETVÉDELEMRE 
2017. február 21., 14:04
A környezet- és természetvédelemre fordított összeg további hasznot is hoz az érintett területek lakosainak, elsősorban a turizmus területén, ennélfogva a Polgári Kisgazdák szakmai és közéleti támogatást nyújtanak a fejlesztések megvalósításához. (kpe.hu, Kékesi Márton szakértő)
Ismét felminősítették Magyarországot 
2017. február 21., 13:42
Felminősítette Magyarország besorolását az egyik japán hitelminősítő. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1-en azt mondta: ebben az évben újabb felminősítésekre számít a többi hitelminősítőtől is.
Világraszóló élményközpontot terveznek a főváros mellé 
2017. február 21., 13:39
Tavaly előtt indult az a civil kezdeményezés, ami mostanra egy elkészült megvalósíthatósági tanulmánnyal támasztja alá Diósd város önkormányzatának azt az elképzelését, hogy egy felszín alatti új fürdőlétesítmény építésébe kezdjen.
Hogyan tehetők madárbaráttá az üvegfelületek? 
2017. február 20., 15:57
Fenyőrigók pusztulásától volt hangos a sajtó és a közösségi média az elmúlt hetekben. Naponta mintegy ötven madár esett áldozatául az egyik budapesti irodaház üvegfalának. Szerencsére mostanra sikerült madárbaráttá tenni a felületet, a hatalmas üvegházak azonban továbbra is veszélyesek az állatokra.
Vezetékjog ingatlan-nyilvántartási megszüntetése 
2017. február 20., 15:49
A Polgári Kisgazdák ajánlása, hogy az eljárások bonyolultságára és hosszúságára is figyelemmel, mindenki tekintse át ingatlanainak tulajdoni lapját és bejegyzett, de nem valós vezetékjog (vagy akár más teher) esetén kezdeményezze a törlési eljárást.
Már a kutyának való gyógyszert is hamisítják 
2017. február 17., 10:15
Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A "Neostomosan" koncentrátum a kutyák külső élősködői elleni kezelésére, - például rüh, bolha, kullancs - szolgál.
Finnek a csabai iskolákban 
2017. február 16., 11:43
Finn pedagógusokból álló küldöttség érkezett a napokban Békéscsabára, hogy a hazai szakképzés elméletét és gyakorlatát tanulmányozza.
Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Következő
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem