ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Mezőgazdaság, vidék

Március elején feloldhatják a madárinfluenza miatt elrendelt járványzárat 
2017. február 13., 14:12
Kedvező járványügyi helyzet esetén március elején feloldhatják a madárinfluenza miatt elrendelt összes eddigi védő- és megfigyelési körzetet - írta Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatására hivatkozva a hétfői Világgazdaság.
Állattenyésztés - 2017. február 
2017. február 13., 13:56
A Kormány számos gazdasági intézkedéssel igyekszik segíteni a hazai gazdasági haszonállat-létszám növelését, ugyanakkor jól látható, hogy nap, mint nap meg kell küzdeni a piaci, a technológiai és a takarmányozás nehézségeivel. A magyar állattenyésztés még mindig a hazai mezőgazdaság "nehézipara".
Megkezdődtek az előkészületek a 2021-es vadászati világkiállításra 
2017. február 9., 15:02
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette: a tárca indítványozza a vadhús és halhús áfájának 5 százalékra mérséklését, annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói rétegekhez juthassanak el.
A burgonya fontos népélelmezési cikk 
2017. február 7., 14:09
A Polgári Kisgazdák nagyon sürgetőnek ítélik a hazai burgonyaágazat talpra állítását, ezért örömmel látnak minden olyan kormányzati intézkedést, ami ezt segíti.
A vizes élőhelyek védelméről 
2017. február 7., 13:43
Európában már a vizes élőhelyek kétharmada eltűnt. Ez a folyamat növeli a nyári aszályok esélyét, és komoly problémákat okoz a mezőgazdaságban.
Agromasexpo 2017 
2017. február 7., 10:01
Várfi András a Polgári Kisgzdák (KPE) választókerületi vezetője, a Békés megyei Közgyűlés Alelnöke meglátogatta az év első agrár kiállítását.
A kormány ösztönzi a mézfogyasztást 
2017. február 1., 11:41
A Magyar Méhészet Nemzeti Program arra hivatott, hogy segítse a magyar méz piacra jutását, az eszközfejlesztést, tanácsokkal lássa el és a legújabb tudományos eredményekkel is megismertesse a méhészeket, hozzájáruljon a még jobb minőségű méz készítéséhez.
Határidőmódosítás az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást támogató pályázatokban 
2017. február 1., 11:39
A gazdálkodók kötelezettségvállalása szempontjából fontos módosítást hajtott végre a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program agrár-környezetgazdálkodást segítő, illetve ökológiai gazdálkodásra történő áttérést és fenntartást támogató pályázataiban.
Pályázatok az agráriumban 2016-ban 
2017. január 31., 10:59
Magyarország minden térségében számíthatnak rá a mezőgazdasági termelők, vállalkozások, hogy eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés és egyéb pályázatok tekintetében számtalan lehetőség nyílik fejlesztésre.
Mi a helyzet a haszonállattartásban 
2017. január 31., 09:22
Magyarországon a sertések és a tyúkfélék száma jelentősen, a szarvasmarha-állomány kis mértékben csökkent, míg a juhállomány nőtt az egy évvel korábbihoz képest a 2004. decemberi 1-jei adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Agrár-környezetgazdálkodás, a kérelmek területi adatainak pontosítása 
2017. január 31., 09:16
A Polgári Kisgazdák változatlanul szorgalmazzák egy nagyon egyszerűen alkalmazható pályázat-kezelési rendszer kialakítását és bevezetését.
Ha ez összejön, 300 milliárddal is megugorhat az agrárágazat éves teljesítménye 
2016. szeptember 30., 12:42
A Digitális Agrárstratégia megvalósítása nagyon távol van még, pedig általa 10 százalékkal bővülhetne az agrárpiac.
Fiatal gazdák együttműködési hajlandósága a kertészeti ágazatban 
2016. szeptember 30., 12:40
A kertészeti ágazatban érdekelt fiatal gazdálkodók többségében (83%) önállóan értékesítik a termékeiket, közel négyötödük (79%) pedig a termeléshez szükséges alapanyagokat is önállóan szerzi be.
Enyhült a szigor a húshasznú anyatehéntartás támogatásánál 
2016. szeptember 30., 12:14
Az üszőarány átlépése ezentúl nem jár a támogatási kérelem elutasításával.
Drámaian felgyorsíthatja a mezőgazdasági termelékenység javítását az új DNS-elemzési technológia 
2016. szeptember 29., 13:44
A Toyota bejelentette egy új "Genotyping by Random Amplicon Sequencing" (GRAS) nevű, dezoxiribonukleinsav (DNS) elemzési technológia kifejlesztését.
Mintaprogramok - egyedi ötletekkel 
2016. szeptember 28., 12:14
A kormány különféle támogatási lehetőségekkel, egyebek között mintaprogramok finanszírozásával támogatja, hogy kis háztáji gazdaságok létesüljenek önellátásra, illetve a helyi termelési lehetőségek szélesítésére.
Tündérkertek az őshonos gyümölcsfák megőrzéséért 
2016. szeptember 27., 13:55
Idén a Budakeszi Tündérkert adott otthont a Tündérkertek V. Találkozójának. A mára már hagyománnyá vált rendezvénysorozat szakmai előadásokkal és bemutatókkal a hazai őshonos gyümölcsfák megőrzésének fontosságára, egyben a biológiai sokféleségre és az agro-biodiverzitásra hívja fel a figyelmet.
Új rendszerben juthatnak támogatáshoz jövőre a hazai almatermelők 
2016. szeptember 26., 15:18
A Földművelésügyi Minisztérium átalakítaná a termeléshez kötött támogatás szerkezetét - derült ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából. A módosítással ösztönözné a korszerűbb almatermelés elterjedését a kormányzat.
Kezdődik a rókák vakcinázása és a legeltetési tilalom 
2016. szeptember 26., 15:15
2016. október 1-15. zajlik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni orális vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.
A természet értékeit ünnepelték Baján 
2016. szeptember 26., 15:09
A természet bőkezűségéről szólt a hétvége Baján. A Bácska Kincse Fesztiválon terítékre került a helyi borkínálat, a környéken élő méhészek termékei, valamint a települést körülölelő erdő, a Gemenc nyújtotta értékek.
Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Következő
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem