ajánlott oldalak
fórum
-több
 
Ön szerint milyen sürgős változtatásokra van szükség a mezőgazdaság terén?
Ön szerint milyen sürgős változtatásokra van szükség a mezőgazdaság terén?
2010. november 19., 10:37


 
* Hozzászólás csak regisztrált tagok számára lehetséges.
Ezt mutasd: 
20.
Kertész Éva
Budapest
2011. április 14.,
16:41
nincs előzmény | válasz erre

A húsvéti sonkák ügyében olvstam a statisztikát.

Sajnálom, de nekem az a véleményem, hogy a nem megfelelőket KI KELL VONNI A FORGALOMBÓL!!

MIÉRT NEM TESZIK?

A 2/3-d nem a halálra szavazott ami mostanság arat az élelmiszerfronton.!

 
19.
Kertész Éva
Budapest
2011. április 12.,
17:05
nincs előzmény | válasz erre

 A kis falvakban be kell indítani az önellátó renszert.

Ennek sok variációja létezik. ki kell dolgozni hamar és beindítani.

A munkanélküliség csökkenthető és az éhezők is kapnak kenyeret.

 
18.
ácsimre
Kisdér
2010. december 7.,
21:21
nincs előzmény | válasz erre

1. El kell döntenie a kormánynak, hogy milyen mezőgazdálkodást akar.

2. Amit eldöntött, azt kell támogatnia.

3. El kell dönteni, hogy a szövetkezeti üzletrészek közül melyeket kárpótolják, csak a saját jogúakat, vagy a fillérekért felvásároltakat, melyekkel becsapták a világban/tőzsdén kevésbé járatos volt szövetkezeti tagokat.

4. El kell dönteni, hogy a multik árulhatnak-e beszerzési ár alatt kölföldről behozott agrárterméket vagy nem. Amennyiben a NEM győz, úgy azt kell eldönteni, hogy végleg vagy örökre tiltják ki Magyarországról a megszegőket.

5. El kell dönteni, hogy hagyja a több ezer hektáros állami bérleteket egy-egy bérlőnél, vagy ebből biztosítja a családi gazdálkodók 50-300 hektáros gazdaságához a termőföldet.

6. El kell dönteni, hogy a kormány agrárpolitikáját kivel akarja megvalósítani, az elmúlt nyolc (8) évben irányítókkal vagy a jobboldali szakemberekkel, akik nem köpönyegfordítással lettek jobboldaliak.

 
17.
Losonczi János
Tiszacsege
2010. december 7.,
19:45
nincs előzmény | válasz erre
Szerintem pontosítani kellene a kereskedelmi törvényben a"magyar áru"  fogalmát. Ezzel a pontosítással azonnal kiesne egy jelentős mennyiségű külföldi áru az üzletekből, amit nem itt gyártanak csak itt csomagolnak. Ezek helyébe mehetnének a valódi magyar áruk.Kellene egy, már régóta emlegetett  Mezőgazdasági Bank, amely megfizethető kamatozású  hitellel segítené a termelőket. Újból segíteni kellene az újtipusú szövetkezetek, gépkörök megalakulását. A szövetkezésekkel elérhető lenne a közbenső kereskedők kiiktatása,és így nagyobb jövedelem maradna a termelőknél.
 
16.
Prokesch Károlyné
Fadd
2010. december 6.,
21:20
nincs előzmény | válasz erre
Tekintettel arra,hogy akiknek a szövetkezeti üzletrészét az állam nem fizette ki 2001.-2002.években , sérelmet szenvedtek, új rendelettel orvosolni kellene helyzetüket. Azaz valamilyen formában az államnak ki -fizetni ezen  tulajdonosokat az üzletrészükért akár üzletrész-kárpótlása címén is.
 
15.
dr. Becz Miklós
2310.Szigetszentmiklós.Komáromi utca 11.
2010. december 3.,
11:21
nincs előzmény | válasz erre

  A szövetkezeti üzletrészekre 2001-ben és 2002-ben összesen 60 milliárd Ft-ot fizetett ki a kormány. A következő ciklusban is folytatni kellett volna az üzletrészvásárlásokat, egy kormányhatározat szerint. Ezzel  szemben új szövetkezteti törvényt alkotott a parlament, amelyben az üzletrészeket átnevezve, azt a szövetkezeti vagyon részévé tette. Ezzel az üzletrész felvásárlások befejeződtek. A korábban felvásárolt üzletrészeket pedig a szövetkezetek tulajdonába adta,(de nem a gazdaszövetkezetek tulajdonába) így duplán segítették a kedvezményezett szövetkezeteket, mert a felvásárláson túl, azt ingyenesen adta a tulajdonukba. Az Alkotmánybíróság nem érzékelte azt, hogy a korábbi üzletrészérték kifizetés leállításával sérelem érte azokat, akiknek nem fizették ki üzletrészeiket és sérelem keletkezett azzal is, hogy a vagyoni részesedést kifejező mértékszámot vagyonná alakították át. A fentieket a kifizetések folytatása tárgyában mondtam el.

 
14.
SolymosyJózsef
Velence Fazekas M.u.1.
2010. december 1.,
10:25
nincs előzmény | válasz erre

Mezőgazdaságunk életkéoességének tárgyi és személyi feltételei vannak. Előbbiekhez sorolom a földtulajdont,a tőkét és az ezt kiegészítő elfogadható hiteleket. Emberi tényezők? A kommunisták szószerint megszüntettek - az ő szavaikkal élve - egy osztályt, a legértékesebbet, a parasztságot. Egy megszüntetett - gyakran kiirtott - osztályt lehet újból teremteni? Lehet! Hogyan? Az ősi gyökerek ápolásával, magasszintű oktatással, célszerű adminisztratív intézkedések sokaságával, egy valós értékrend helyreállításával, ahol a paraszt (nem pejoratív értelemmel!) a "ranglétra" legfelső fokán áll.

                                          Solymosy József

 

 
13.
Dr. Répás József
Kiskunlacháza
2010. december 1.,
09:42
nincs előzmény | válasz erre
Elsősorban a helyi termelés és értékesítés lehetőségének egyszerűsítése és könnyebbé tétele. Vissza kell állítani a kistermelők által előállított termékek védelmét. Adójogi szempontból szükséges lenne bizonyos értékhatárig az adómentességet biztosítani.
 
12.
TeJeS
Kecskemét
2010. november 30.,
14:04
nincs előzmény | válasz erre

Elveszett az emberek értékitélete a kiló hus ára a kiló kenyér, vagy a liter tej a gyümölcs zöldség stb esetében. Nincs fizetőképes tömegkereslet aki élelmiszert vásárolna, már az sincs!!!!!! Sajnos a történelem már sokadszor bebizonyította, hogy ha másként nem megy elveszik erőszakkal. Banki kamatok végrehajtók devizaárfolyamok. -Megjegyzem az összes banknak nem volt annyi deviza fedezete mint amennyi deviza alapu kölcsönt kihelyezett.- Időjárásálló termesztési rendszert ma még nem találtak ki, a klimatikus viszonyok nem befolyásolhatók oly mértékben mint amennyire tudunk védekezni hatása ellen, ha csak a hidrológiai viszonyokat nézzük. A génkezelt vetőmagot mi állítjuk elő kutatók százainak ösztökélésével és mi mondjuk, hogy káros????Meg kell becsülni a kézi munkát, sok mndent meg lehet oldani a kéz és az agy közös munkáját azonabn még nem. A szellemi erőforrásainkat nem apasztani kellene, hanem bátorítani és ösztönözni.

 
11.
TeJeS
Kecskemét
2010. november 30.,
14:03
nincs előzmény | válasz erre

Nagyon jó ha ötletbőrzét rendezünk elképesztő elképzelgésekből, de lehet, hogy nem látjuk a dolgok eredendő problémáját. Uj rendet akarunk épiteni uj alapokon de körülöttünk ott áll a régi romhalmaz. Első lépésben el kell takarítani a piac azon szereplőit akik nem oda tartoznak.De annyira ki kell takarítani, hogí eszükbe ne jussson még egyszer eljátszani a szerepüket.A magyar paraszt évszázadok óta tudott termelni és meg is tette amit meg tudott. Az Ösi hit szerint egy termés a földön egy a kamrába egy a zsebbe. Ha ezt a szisztémát tudjuk követni nincs baj a gazdálkodásba, mert nem kell kuncsorogni a bankoknál az uzsorás nagykereskedőknél. Ennek az alapja, hogy amit megtermeltem ugy tudjam eladni tisztességes áron, hogy jusson is meg maradjon is.

 
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem