Búzaszentelés

2022. július 28-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete Tésen a Szélmalom előtt ökumenikus szabadtéri isten-tiszteleten kérte Isten áldását az idei búzatermésre.

Ebben az esztendőben is számos olyan Veszprém megyében dolgozó gabonatermelő kapott elismerő oklevelet, aki terményadományával segítette a Magyarok Kenyere kezdeményezést, amely révén a Kárpát-medence, jelenlegi határainkon túl élő, rászoruló magyarjai jutnak értékes kenyérliszt-adományokhoz.

Az elismerő okleveleket Győrffy Balázs, a Kamara elnöke adta át, majd Jakab István, az Országgyűlés elnöke méltatta az adományozókat. Elmondta, hogy a nehéz aszályhelyzet sem akadályozza meg a magyar gazdákat abban, hogy gondoljanak a szorongatott helyzetben élő honfitársainkra, különösen a háború borzalmaival közvetlenül szembesülő Ukrajnában.

A Kisgazda Polgári Egyesület képviseletében jelen volt Papp Tamás megyei elnök, Tóth Tamás Zalagyömrő korábbi kisgazda polgármestere, valamint Sör László és Dr. Paál Sándor választókerületi megbízottak.

(Szöveg és fotó: Paál S.)