Elbúcsúztunk egy igaz kisgazdától

Augusztus 21-én a Mezőcsáti temetőben örök nyugalomba helyezték Csorba Györgyöt, a Kisgazda Polgári Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei elnökét. György egész életét a haza, a jó ügyek szolgálatában töltötte. Pályáját esztergályosként kezdte, de a világ megismerésének, tudása gyarapításának vágya a honvédséghez sodorta, ahol tovább tanulhatott.

A rendszerváltás utáni átszervezések miatt a honvédségnél immár alhadnagyként sem látta a biztos jövőjét, leszerelt, és az ott szerzett tudással vállalkozásba fogott. Vagyonvédelmi céget alapított, és mellette elkezdte építeni gazdaságát. Gazdálkodóként a  Kisgazdapárt, és a Magosz tagja lett. A katonaként megszerzett szervezési, kapcsolatépítési tapasztalatai miatt hamarosan ezen szervezetek helyi vezetőségeibe is bekerült, sokat harcolt a gazdatársai érdekeinek védelmében.

Fotó Bodnár Mihály

Az elmúlt közel két évtizedben ezt a Kisgazda Polgári Egyesület B-A-Z Vármegyei elnökeként is tette. A pozícióval járó teendők, a gazdálkodás napi gondjai sok stresszel jártak. Szervezete jelzései ugyan figyelmeztették, hogy lassítani kellene a tempón, de a tenni akarás erősebbnek bizonyult. Egészen augusztus 9-ig, amikor a szíve már nem bírta tovább a terhelést, és így végére ért földi útjának.

Kisgazda társunk nyugodj békében, emléked megőrizzük!

Bodnár Mihály, KPE