Erdős Norbert: Ígéretünket betartottuk: örömmel mutatjuk be Csanádapáca új ékkövét, a kisgyermekes családok életét nagyban megkönnyítő Mini Bölcsődét.

A projekt eredetileg 𝟭𝟱𝟬 millió forintos támogatással indult, ám a háború és a szankciós politika okozta áremelkedések miatt további forrásokra volt szükségünk a megvalósításhoz. A kihívás nem volt kicsi, hiszen számos projekt került hasonló helyzetbe az országban, így nagyon sokan pályáztak plusz forrásokra. Mégis, kitartásunknak köszönhetően sikerült előteremteni a szükséges többletforrást, így végül 𝟭𝟲𝟰 𝟯𝟵𝟱 𝟵𝟬𝟰 forintból megépülhetett a mini bölcsőde Csanádapácán.

Szent Gellért út 42. szám alatti intézmény a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában fog működni, ahol 2-3 fő foglalkoztatásával nyolc kisgyermek nappali ellátását biztosítják majd. Ez a bölcsőde nemcsak a csanádapácai fiatal családok számára jelent nagy segítséget, hanem a környező települések, mint Gerendás, Pusztaföldvár, Medgyesbodzás és Csabaszabadi lakói számára is, hiszen kapacitástól függően nekik is lehetőségük lesz ide hozni gyermekeiket.

A napokban Oláh Kálmán polgármester úrral jártuk be az új épületet.

Forrás: Erdős Norbert Facebook oldala