FÓKUSZBAN A HELYI TERMÉKEK

Fotó: Pixabay

A helyi termékek lesznek a középpontban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat április végi, május eleji rendezvényein.

„Helyi termék” címmel szervez rendezvénysorozatot 2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.

A rendezvényeken elhangzó előadások a tavaly kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.

A rendezvénysorozat nyitó eseményére 2023. április 25-én, a budapesti Herman Ottó Konferencia Központbankerül sor. Május 3-án Pannonhalmán, május 9-én Pakson, május 11-én Hajdúböszörményben várjuk az érdeklődőket.

További információ és regisztráció: https://mnvh.hu/helyitermek

Forrás: NAK sajtó